Trenutno stanje javnih polnilnic
Re: Trenutno stanje javnih polnilnic
Sistem polnilnic GNE (Gremo na elektriko od Elektra Ljubljana d.d.) s 1.6.2022 posodablja svojo aplikacijo ter cenik. Podražitev se mi zdi zelo zmerna.
https://www.gremonaelektriko.si/vozniki#Cenik
https://www.gremonaelektriko.si/vozniki#Cenik
No, bomo preživeli. Se pa bojim da tole ni zadnja, bo jih še, malo po malo. Kako bo pa na tole odreagiral gen-i, bomo pa videli.
Upajmo da ne bomo imeli z leti kup kablovja katero bo viselo iz blokov.
Pa tudi sedaj je postalo moderno da ti pride prositi za polnjenje v lokal ali na dvorišče določenega proizvodnega obrata ; največkrat ko mu je težko dati 1€/h ali pa je parkirno mesto ponavadi zasedeno z običajnimi vozili oziroma zaparkirano
Pa tudi sedaj je postalo moderno da ti pride prositi za polnjenje v lokal ali na dvorišče določenega proizvodnega obrata ; največkrat ko mu je težko dati 1€/h ali pa je parkirno mesto ponavadi zasedeno z običajnimi vozili oziroma zaparkirano
Kaj kdo ve, če je kje brezplačna delujoča polnilnica tip2 okoli dvorca bukovje na koroškem. Hvala
- evpolnilnice
- EV entuziast
- Avto: IONIQ 28 kWh, KIA eNiro 64kWh
-
305256
Na novo smo postavili 2x Type2 za goste Garni Hotela Miklič v Kranjski Gori. Polnjenje je brezplačno. https://www.plugshare.com/location/385133
- Vodokotlic
- EV ambasador
- Kraj: Ljubljana/Vipava
- Avto: Model 3 LR AWD
-
1163965
Je. Polnil sem pri uvozu 1 se mi zdi. Je bil pa avto prikloplen enih 6 ur, ni se mi ga dalo med pavzo prestavljat, pa mal sem želel potestirat penale polnjenja več kot 3 ure. No to "testiranje" je bilo na računu od geni obračunano z 12€.
Ja. Čeprav ne vem od kje. Po ceniku od Gremo na elektriko, je cena nad 180 0,03€/min. Kar bi zneslo dobrih 5€. Na računu pa je bilo 168 min (kar bi držalo) s ceno 0,0738 (kar pa po njihovem ceniku ne štima). Ne vem od kje take cifre, bom jut mal poklical.
Po tem ceniku so ti obračunali: https://gen-i.si/media/5hdkx2ul/gen-i_e ... tve_v1.pdf
Aha. Tole bo pa štimalo potemtakem. Za enkrat letno, če te ujame časovno, ni panike. Za redno prakso je pa tole mal drag šport.
Saj ni šport, ampak tvoja neuvidevnost, ker se ti "ni dalo" in zato neko drug ni mogel polniti, češ, saj imam denar, lahko plačam. Kot bi rekel Apolon: balkansko ...
Res je, čeprav me je bolj zanimalo če in koliko bo obračun penalov za primer, če bom kdaj v situaciji, da pa res ne bi uspel v treh urah prestavit avta iz polnilnice. V končni fazi se je pa avto ob prihodu še polnil, ujel sem ga na nekaj čez 90%, mislim da sem ga z 7% priklopil. Pač se počasi polni egolf. Denarja pa načeloma nimam za neumnosti....
Saj to, koliko so penali, piše tudi na gen-ijevem spletnem mestugile napisal/-a: ↑25 Maj 2022, 17:41 Res je, čeprav me je bolj zanimalo če in koliko bo obračun penalov za primer, če bom kdaj v situaciji, da pa res ne bi uspel v treh urah prestavit avta iz polnilnice. V končni fazi se je pa avto ob prihodu še polnil, ujel sem ga na nekaj čez 90%, mislim da sem ga z 7% priklopil. Pač se počasi polni egolf. Denarja pa načeloma nimam za neumnosti....

Ja ampak tej penali so itak karneki če se avto dejansko polni. Ampak to smo že debatiral.
To pa ne drži. Kaj jaz si nastavim, da avto polni z minimalnim tokom pol pa ozurpiram polnilnico za cel dan. To je ok, da zaradi tega nobeden ne more koristit polnilnice? Še dražje bi moralo bit.
Tam, kjer se čas ne obračunava, pa se dogaja to, kar poznamo na Ptuj-u že dlje časa. Na brezplačni polnilnici je ves dan priključen PHEV. ZA svojo 7,7 kWh baterijo zaseda Type 2 vtičnico 8 - 9 ur, kljub temu, da je na polnilnici tudi šuko vtičnica. Zadnje leto je to BMW active tourer, včasih je bil pa Volt....
Saj tudi bo. Mogoče bo celo cena v kombinaciji s prenešenimi kWh in časom polnjenja. Recimo 1kWh stane 0,1eur in 1 ura polnjenja=1 eur.
Zdaj pa je tvoj problem, če avto polni s 5kW ali pa 22kW.
Je bila cel čas zasedena in sem polnil pri HE Dravograd s kartico od geni...
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek