Stran 1 od 75

Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 30 Jun 2015, 14:40
Napisal/-a EVSVET
Z omejenim številom polnilnih mest in povečanim številom električnih avtomobilov se bodo brez dvoma začele pojavljati neprijetne situacije. Parkirna mesta, kjer je možno polnjenje bodo zasedena z avtomobili ki ne omogočajo polnjenja. Avtomobili, ki sicer omogočajo polnjenje bodo zasedali mesta vendar se ne bodo polnili, ali pa bodo že polni. Lastniki izključno električnih vozil bodo zahtevali prednost pred vozili s podaljševalniki dometa in podobno. Temu se ne bo dalo izogniti, in se v tujini že dogaja.

Kaj storiti?

Jaz mislim da so vsa vozila, ki omogočajo polnjenje enakovredna, in imajo pravico da izkoristijo polno kapaciteto baterije.
Na parkiriščih s polnilnimi postajami bi dovolil polnjenje+parkiranje električnih vozil na zato dobro označenih mestih. Parkirišče je pač parkirišče, in polnilna postaja je le dodatna usluga ki jo lastnik parkirišča ponuja.
Na obcestnih postajališčih, pa seveda le polnjenje in čimprejšnje nadaljevanje poti do naslednje postaje.

Kaj pa menite ostali?

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 30 Jun 2015, 17:08
Napisal/-a EVSVET
Aplikacija, ki naj bi reševala negotovosti ob zasedenem mestu.
Prispeš do polnilnice, zasedena, BUMP registerske številke, dobiš odgovor lastnika. Tako v teoriji. :)

http://www.chargebump.com

Seveda ob predpostavki, da jo vsi uporabljamo. ;)

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 19 Avg 2015, 08:49
Napisal/-a evf
Podobne kazni bi lahko uvedli tudi pri nas:

http://insideevs.com/illinois-anti-iceing-law-signed/

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 19 Avg 2015, 08:52
Napisal/-a CRF
evf je napisal/-a:Podobne kazni bi lahko uvedli tudi pri nas:

http://insideevs.com/illinois-anti-iceing-law-signed/

Kratek slovenski povzetek: viewtopic.php?f=6&t=249

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Okt 2015, 21:21
Napisal/-a arber333
Jaz sem že večkrat prišel v situacijo, ko sem se moral hitro napolnit na Vrhniki. Tam pa je bil priklopljen en električni avto in priklopljen na mennekes z ENO FAZO!!! Grrr sem bil jezen. Sem pa po vezah našel lastnika in ga poklical, da je prišel odklopit... Ja preden sem ugotovil, da na Vrhniki postaja ne zaklepa :) heh.
Enkrat pa sva se s Simonom dobila v Novem Mestu pa mi je oklopil svojega Leafa, da sem se nafilal za cca 30minut.

Predlagam uvedbo etike za lastike EVjev. V kolikor se priklopiš za dalj časa in nisi prisoten pri avtu daj na šipo svoj GSM. Tako se lahko sporazumno zmenimo. Recimo jaz rabim polnit za cca 3h da napolnim 24kWh in z lahkoto odstopim polnilnico ZOE ki se lahko nafila v 1h!

LP

A

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 08 Nov 2015, 19:17
Napisal/-a CRF
Vsaj prvi EV vozniki mislim da se vsaj po večini zavedajo teh težav in se obnašajo temu primerno. Ko se bo število uporabnikov povečevalo, pa bo ta problem vse večji.
Ali se bo stvar uredila zakonsko, ali pa tehnično. Vsi ljudje se ne bodo nikoli sami od sebe držali nepisanih etičnih pravil.

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 08 Nov 2015, 19:58
Napisal/-a matija
Verjamem da se EV vozniki vedejo kolegialno, primerno ipd.

Tisti ki se ne, so vozniki ICE avtomobilov. Tu ne vidim druge resitve kot so dvizni stebricki, katere bi se odklenilo z EV kartico na polnilni postaji. To pa za sabo potegne stroske izgradnje EV parkirnih mest, ker so bistveno visji kot malo zelene in bele barve za asfalt. Ampak zal, kultura voznikov je zelo slaba. Sem ravno v nakupu EV vozila in precej dobro spremljam te stvari. EV parkirna mesta so zelo zelo pogosto polna ICE avtomobilov...

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 10 Nov 2015, 17:13
Napisal/-a arber333
ja zadnjič sem bil v BTCju in sem bil tik pred tem, da parkiram na zeleni parking in začnem polnit, ko je pred mano nonšalantno zavil nek Audi Q4 in parkiral - na zelenem!!!! DOH! Postavil sem se direktno za njega in čakal, da mu je svanulo na kaj čakam. No sčasoma je odpeljal in lahko sem se priklopil.
Drug primer... Doma pred Hoferjem sem parkiral in si vzel čas, izklopil avto in se napotil v trgovino. Pa pripelje nek Audi A2 in zapelje na mesto za invalide, ker je bilo očitno najbližje! Zanalašč sem se sprehodil okrog njega in si ogledal če ima nalepko. Seveda je ni imel. Najhuje pa je to, da se ga tudi moj glasni komentar "lej ga, kar na parking za invalide je šel" ni dotaknil. Nonšalantno je šel v trgovino, ker on misli, da je njegova pravica, da parkira pred trgovino....Briga ga....

No tu pa lahko začnem razmišljati, da bi klical redarja....

Se spomnim, da sem bil v ZDA za dalj časa in nisem ustavil pred stop znakom!!! Policaj se je za mano pognal ko da sem najhujši kriminalec. Na koncu je videl, da sem tujec pa je rekel, da je poklical en lokalec ko je videl, da se niso kolesa do konca ustavila na križišču..... Tam je red zato ker jim je v interesu.

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 10 Nov 2015, 17:18
Napisal/-a CRF
Na isto temo, današnji post DEVS-a na FB:

https://www.facebook.com/devsslovenija/ ... 57/?type=3

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 06 Jan 2016, 10:15
Napisal/-a Drejchi
KR****...

Photo 6. 01. 16 10 10 54.jpg

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 14:32
Napisal/-a CRF
Pol pa polni če moreš.... :roll:

trojane.jpg
Električni kombiji :(

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 14:39
Napisal/-a Drejchi
Bi rekel, da je to na Trojanah kr klasika.

Sem se nekoč tam ustavil in se komaj zrinil poleg nekega starega Mercedesa, ki je bil čez oba parkinga (tako, kot Laguna, le bolj naprej). Grem po krof, pridem ven in poglej, poglej, krofi (policaji) parkirani pri vhodu. Pa vprašam policaja ali lahko kaj naredi v dani situaciji (s parkiranim Mercedesom) in mi odgovori, da v kolikor ni postavljene ustrezne signalizacije (tabla z napisom, da parkiranje za non-EV ni dovoljeno), potem ne. Rečem, da tabla je, a da piše le da gre za polnilno postajo. Če to šteje? Pa ni več trzal... Je prišel ven njegov kolega s krofi in sta šla dalje :roll:

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 14:47
Napisal/-a Drejchi
Potem pa imaš recimo ta primer:

2016-02-21 09.34.43.jpg


Pridem v CityPark in na polnilni postaji parkiran BMW i3 z vštekanim kablom a se NI polnil. Si rečem ok, zgleda, da je tule le zaradi parkinga in ima kabl vštekan za "kamuflažo". Ga odklopim, vklopim sam, dam polnit avto in grem notri.

Nenagradno vprašanje... Kaj sem videl, ko sem se vrnil 15 min kasneje? :think:

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 16:51
Napisal/-a pirpy
bmw se je spet polnil v prazno ?

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 17:00
Napisal/-a Drejchi
Ne, ga ni bilo več, je pa mene odklopil :roll:

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 17:12
Napisal/-a pirpy
To veliko pove o voznikih bmw . Razen če se je polnil in imel indikator polnjenja izklopljen kot lahko narediš pri zoe.Potem razumemo jezo sicer pač prepotentnost na 2.
:)

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 17:26
Napisal/-a CRF
Kako pa je možno da se ne polni, če je priklopljen in polnilnica aktivirana?

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 17:38
Napisal/-a elektromobilni
CrazyFish je napisal/-a:Kako pa je možno da se ne polni, če je priklopljen in polnilnica aktivirana?

Možno, če imaš vklopljen timer.

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 19:18
Napisal/-a matija
Drejchi je napisal/-a:z vštekanim kablom a se NI polnil


Kako pa ves da v resnici ne polni? Mogoce pa armaturko in vse ostale lucke avto ugasne po npr 15min polnjenja, da ni recimo vsako noc razsvetljen ko ga polnis doma — ugibam. Za leafa vem da ima tri indikatorje na armaturki vidne od zunaj, za i3 se res ne spomnim. Testnega sem imel 3 dni pa vem da je ledice okoli Type2 konektorja ugasnil po par minutah. Mislim pa da armaturko tudi.

Lahko pa da se motim in res ni polnil, ampak glede na to da je voznik sel v proces aktivacije polnilnice, priklopa kabla itd je bil sigurno preprican da polni in ni bil navdusen, ko je videl da mu je nekdo vzel kabel.

Re: Zaparkirana polnilna mesta

Objavljeno: 07 Mar 2016, 19:20
Napisal/-a matija
Situacija na trojanah je pa obupna. Zadnjic ko sva bila tam z ženo je bilo zaparkirano, k sreci je bil tip v avtu. Zena mu je samo ukazala naj se umakne, debelo je gledal in verjetno ni razumel v cem je trik.

Tudi v cityparku se je ženi zgodilo, ko je v rikverc (z zmigavcem) zacela zavijat v polnilnico je hitro smuknil not nek tip s polnoletnim terencem. Vprasanja "a bos polnil to?" ni razumel, je pa odsel.