Dinamično prilagajanje moči Tesla Wallconector
Re: Dinamično prilagajanje moči Tesla Wallconector
CCE3 mam trajno vštekan, iz/vštevakanje se dogaja samo v vtičnici avtomobila, ki je narejena zato to početje.
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
- pirpy
- EV ambasador
- Kraj: Topolšica
- Avto: ZOE 38 i,leaf 35,e-imt 24,PW 21+15+8 kWh
-
28871409
Toliko kvasite o pregrevanju vtičnic, da sem nabavil termo kamero, izkazalo se je, da so vsi stiki na kmetiji dobri, brez pregrevanja, našel pa sem polno skritih porabnikov 
Se pa strinjam, da navaden hišni šuko ni za polnjenje avta, ni niti za krpto rudarjenje, meni so se celo "16 A" Modul stikala v kopalnici, kamor sta priklopljena sušilec in pralni stroj "stopila" .
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 00331219_2

Se pa strinjam, da navaden hišni šuko ni za polnjenje avta, ni niti za krpto rudarjenje, meni so se celo "16 A" Modul stikala v kopalnici, kamor sta priklopljena sušilec in pralni stroj "stopila" .
- pirpy
- EV ambasador
- Kraj: Topolšica
- Avto: ZOE 38 i,leaf 35,e-imt 24,PW 21+15+8 kWh
-
28871409
Najhuje je bilo pri vtičnici za pralni stroj, vendar ni kriva vtičnica ampak kabel pralnega stroja, je pretanek.
Pralni stroj priznane znamke in višjega cenovnega razreda.
Pralni stroj priznane znamke in višjega cenovnega razreda.
Super pokazatelj je tale slika. Ljudje bi se pri štromu morali zavedati šibkih točk in ne se zanašat: jaz polnim tako že pol leta pa še ni bilo nič narobe....Pri štrmu je tako kot pri skoku v vodo ali prometni nesreči - enkrat je dovolj da te ni več.
Šibke točke elektro porabnikov so predvsem:
- vsi spoji, še posebno če niso res dobro narejeni
- vtičnice, šuko ni za polnjenje je EV, ta je namenjena občasnim kratkotrajnim porabnikom (tudi štedilnik in pečico se po pravilu zveže direkt in ne preko šuko vtičnice)
- debelina žic, ta naj bo vedno debelejša kot minimum, ker se bo tako manj grela in bo manjša možnost da se kdaj pregreje, še posebno to velja za dolgotrajne porabnike, kot je recimo EV
Šibke točke elektro porabnikov so predvsem:
- vsi spoji, še posebno če niso res dobro narejeni
- vtičnice, šuko ni za polnjenje je EV, ta je namenjena občasnim kratkotrajnim porabnikom (tudi štedilnik in pečico se po pravilu zveže direkt in ne preko šuko vtičnice)
- debelina žic, ta naj bo vedno debelejša kot minimum, ker se bo tako manj grela in bo manjša možnost da se kdaj pregreje, še posebno to velja za dolgotrajne porabnike, kot je recimo EV
- Vodokotlic
- EV ambasador
- Kraj: Ljubljana/Vipava
- Avto: Model 3 LR AWD
-
1194992
Nicee. Jaz sem tudi razmišljal da bi to nabavil. Samo bom verjetno kar telefon Blackview s Flir senzorjem.
Live long and prosper
Je res heba takle šuko.pirpy napisal/-a: ↑26 Dec 2022, 12:07 Toliko kvasite o pregrevanju vtičnic, da sem nabavil termo kamero, izkazalo se je, da so vsi stiki na kmetiji dobri, brez pregrevanja, našel pa sem polno skritih porabnikov
Meni se je stopilo stikalo v kopalnici (zaradi bojlerja) - sem potem direkt vezal (če ga hočem zdaj izklopiti moram obrnit varovalko).
Avto včasih polnim na šuko - sem porabil kar neuporabljen kabel za infra pečko v kopalnici.
BTW. Super kamera samo iščem nekaj takega za 100 €.
Zanimivo, kar nekaj let sem polnil na šuko 16A, pa nikoli problemov. Je pa res, da max le 3 ure in da je bilo to v hladni kleti.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek
-
- 41 Odgovori
- 5298 Ogledi
-
Zadnji prispevek Napisal/-a svit
-
- 73 Odgovori