Lep dober večer vsem,
po skoraj 800 prevoženih kilometrih, lahko poročam o novih izkušnjah z Corso e. Prestala sva skupaj prvo daljšo krstno vožnjo iz Laškega do Kopra in nazaj. Seveda je bilo kot nalašč vrhunsko vreme, ravno takšno, ki kar srka elektrone iz baterije. Ker me je zasnežilo, z avtom nisem mogel čisto do doma in ga nisem mogel napolnit na 100%. Za tiste, ki morda ne veste, Corsa e ima brutto 50kWh, netto 46kWh kapaciteto baterije. Štartal sem torej z dosegom 118km. Zunaj je bila 1 stopinja. Vozil sem v Eco načinu, in B načinu maks. rekuperacije. Ko se spustim iz Trojan, se v Blagovici ustavim na SODO hitri polnilnici. Doseg 66km, sonce se komaj kaže izza oblakov. Povprečna poraba 15,8 kWh. Napolnim v 15 minutah 11 kWh in peljem dalje. V Lj prične deževati, bolj kot sem se približeval Vrhniki, bolj je bilo temno in megleno. Dež je začel vlivati na polno. Doseg začne padati, poraba 20,3kWh pri 96 km/h. Na Ravbarkomando pridem s 23%. Napolnim zopet v 15 minutah 11kWh, imam doseg 100 km in 40%. Najvišja moč polnjenja 51,8kW. Do Kopra še 70 km. Na Ravbarkomandi le 3 stopinje. Ko se približam Nanosu, prične temperatura rasti. V Kopru kaže temperatura 16 stopinj in doseg je 78km. Neverjetno, a imam vse poslikano - tako je. Priklopim na 11kW polnilnico in ko se čez 3 urce vrnem je baterija na 99%. Kaže doseg 336km.
Danes se vračam in vreme je spet neprijazno. Vliva kot iz kabla, vidljivost slaba. Na vrhu Črnega Kala kaže porabo 29,1kWh - doživim šok, a fizika je fizika. Na Ravbarkomandi dosega le še 130 km pri 5 stopinjah. Peljem mimo Ljubljane in se ustavim v Lukovici, da dopolnim - doseg znaša 50 km, kar je do Celja precej kočljivo. Hitra polnilnica ne dela. Kličem Petrol, nič, ništa, nichts, niente.

Peljem naprej in doseg pade po nekaj kilometrih na 46 km. Peljem malce počasneje 90 po tempomatu. Pridem na Lopato s 14 procenti. Tukaj polnilnica deluje in dopolnim zopet v 15 min. 11 kWh in prispem domov s 46 km dometa.
Torej krst preživel in moram reči, da sploh ni bilo stresne vožnje. Na easy!!! Corsa e je kar se porabe tiče, res bolj "požrešna", a to, da na hitri polnilnici doseže po nekaj sekundah 50kW moči, meni odtehta vse. Za 10 evrov sem prevozil 420km. To zmore en ICE le, če se pelje na tovornjaku.
Pa lep večer vsem.