smuggler007 napisal/-a:Pozdrav Brihtol,
Kako si pa kej na splošno zadovoljen, namreč moj stric se odloča za nakup EV, ma v paci ID 3, Kono 64, Zoe in P 208
trenutno se nagiba za osnovnega ID 3 prav da je kona predraga zoe in 208 pa premajhna.
LP....ŽN
Osebno sem z iD.3 zelo zadovoljen. Vozilo presega moja pričakovanja. Vendar smo si ljudje različni.
V svoji vozniški karieri sem prevozil 1.2 mio km, vse z vozili VAG, zato so mi vozila koncerna VAG pisana na kožo. Dizajn, način delovanja, uporabniški vmesnik, ergonomija vozil VAG so zame nezamenljivi. Posledično sem pripravljen tem vozilom odpustiti marsikatero napako, česar tvoj stric morda ni pripravljen. Kljub temu, da sem na splošno zelo kritičen do Porsche Slovenija, sem mnenja, da je celovitost njihove ponudbe za moj okus še vedno NAD nivojem ostalih ponudnikov vozil v Sloveniji. Na vozilo ne gledam zgolj kot na predmet, ampak celovito, vključno z vsemi storitvami, servisa, zavarovanja, garancije, jamstev, asistenc... Odkar sem ženi kupil e-Up sem čakal, da VAG izdela vozilo, ki ima dovolj dometa za moje potrebe. Že e-Golf mi je bil všeč, vendar je imel za moje zahteve premajhen domet. ID.3 je bila zame najboljša možna izbira in še vedno tako mislim, kljub vsem zapletom. Seveda sem tudi jaz pogledal po dometu konkurenčno Kono, a je izpadla zaradi majhnosti in cene. Po nekaj letih vožnje z Golf 7 nisem želel presesti v vozilo z manj notranjega prostora. Predvsem mi domet ID.3 zadostuje in mi večja baterija Kone ne pomeni dosti.
Najbolje bo, da se stric dogovori za testne vožnje vseh štirih vozil v enem dnevu, oziroma v najkrajšem časovnem razmiku. Tako si bo sam odgovoril, kaj mu najbolj ustreza. Moje mnenje na njegovo izbiro ne sme vplivati. Kot sem na tem forumu že večkrat napisal, nakup cenovno ugodnih vozil je vedno polno kompromisov, ki jih mora sprejeti vsak sam.