matija napisal/-a: ↑04 Dec 2022, 10:45
Imas prav Rubb. Elon je zelo zanan po over-promise. Ampak delivera pa, ceprav kasneje.
- Kdaj so pristali z raketo na ploscadi v morju? Pred 5 leti. Ponovil tega ni nihce.
- Na cesti imajo preko 3mio elektricnih vozil, brez njih bi danes imeli le bledo evolucijo i3, leaf, c-zero, ... Legacy automakerji so se danes na podobni stopnji, cez desetletje jih skoraj ne bo vec. Da bi tile peljali naprej elektrifikacijo je utopija.
- Paypal je bil osnova za spletno placevanje.
- poglej kaj ze zmore OpenAI
- kje so ze z neuralinkom
- ze delujoci tuneli, katere gradi za 1/10 cene, zato pa projekti kar dezujejo
- spreminja freedom-of-speech v Iranu, omogoca komunikacije v Ukrajini
Tudi ce vsaka od teh stvari zamudi za pol leta, leto, tri leta, je enormno boljse kot cez 10 let ali nikoli. Zakaj sem se leta 2019 lahko vsedel v elektricni avto in odsel v Amsterdam brez tezav, brez blaznega planiranja, ko tega danes ni sposobnih vecina ostalih vozil ?
Vecina njemu podobnih bi naredila cash-out & enjoy ze takrat ko je prodal Paypal in kupil McLarna. Pa je sel vse ponovno investirat in bil nekajkrat na tem da ostane brez vsega. Tip ima enormen prag bolecine in enormno zeljo po napredku. Vecina se mu smeji. Ko zamuja se mu se bolj smejijo, ko delivera nato se malo nergajo (glej technic @ semi), ko se stvar razsiri in je javno splosno sprejeta, najdejo novo kost. Zakaj ? Verjetno jih to izpopolnjuje ter s tem zdravijo svoje frustracije neuspeha. Nekateri pa znamo priznati uspehe drugih ter nas to ne moti

Saj vemo kako je v vrtcu - padem v blatno luzo, vsi se mi smejijo. Ce pa v istem trenutku nekdo pade iz stola, pristane v luzi, hkrati izgubi se
cbd trgovina ter se polije s cokolado, bo prevzel posmeh mnozice, jaz pa se bom izmuznil in za trenutek pocutil boljse.