Vpoklici
Re: Vpoklici
Popravki za filanje 12V akuja so bili zunaj že sredi lanskega leta. Je tole nek novi item?
Ja meni so menim, da že prejšnjo teden odpravili ta vpoklic - vsaj nekaj v vezi z 12 V akumulatorjem je bilo.
Ja, novo, tudi pri meni se je pokazalo. Poleg škatlice za polnilec. Je že kdo videl to čudo?Ogo napisal/-a:Popravki za filanje 12V akuja so bili zunaj že sredi lanskega leta. Je tole nek novi item?
Jaz mam od včeraj to škatlico. V bistvu je etui za polnilni kabel oz. tisto plastično krmilno enoto. Črne barve, tak gumijast je.SimonZed napisal/-a:Ja, novo, tudi pri meni se je pokazalo. Poleg škatlice za polnilec. Je že kdo videl to čudo?Ogo napisal/-a:Popravki za filanje 12V akuja so bili zunaj že sredi lanskega leta. Je tole nek novi item?
-
- EV ambasador
- Kraj: Cerklje na Gorenjskem
- Avto: Nissan Leaf 2.zero
-
13681787
Se globoko opravičujem, ampak moram komentirati:
Absolutno se strinjam! V svojem življenju še nisem kupil baterije, ki ni imela + in -.Ogo napisal/-a:Vse baterije imajo svoje pluse in minuse.
Toooo! Samo upam lahko.DeCoRawr napisal/-a:Mogoče bojo zrihtali da se 12V akumulator ne izprazni
Mislim, da so tole zrihtali, ker meni se zdaj veckrat v garazi prizge lucka spredaj na maski. Žal smo bili poskusni zajčki in sami financirali zamenjave akumulatorjev, čeprav so napisali slab sw in je bil kriv slab sw.
Je treba vztrajat pri reklamacijah, ni druge. Ko se nabere stroškov za Hyundai, je motivacija višja za trajno sistematično odpravo napake in ne samo simptoma - umrlega akumulatorja na strošek stranke.
Ja tudi jaz menim, da so z nadgradnjami nekaj porihtali. V decembru sem 2x klical asistenco - na žalost ne Hyundai, ampak asistenco zavarovalnice.
Ko sem avto pripeljal na servis, da mi zamenjajo 12 V akumulator in izvedejo vse vpoklice, so zagotavljali, da je akumulator OK in da naj bi sedaj po nadgradnji delovalo OK.
Tudi jaz sem, na sredini maske na parkiranem avtu že videl goreti lučko (priznam, da sem ob pogledu na svetlobo najprej pomislil spet mi bo nekaj izpraznilo 12 V akumulator, zato sem avto takoj vklopil in ga dal v pogon) - FV-EV, kaj to pomeni, da se polni 12 V akumulator?
Odkar se mi je 31.12 v Mojstrani izpraznil akumulator med tem, ko sem si preobuval čevlje (3 do max. 5 min), avto vedno praznim in polnim (smučke, sani,...) pri vklopljenem motorju. (v tem mrazu ni prijetno čakat na asistenco niti 20 min)
Ko sem avto pripeljal na servis, da mi zamenjajo 12 V akumulator in izvedejo vse vpoklice, so zagotavljali, da je akumulator OK in da naj bi sedaj po nadgradnji delovalo OK.
Tudi jaz sem, na sredini maske na parkiranem avtu že videl goreti lučko (priznam, da sem ob pogledu na svetlobo najprej pomislil spet mi bo nekaj izpraznilo 12 V akumulator, zato sem avto takoj vklopil in ga dal v pogon) - FV-EV, kaj to pomeni, da se polni 12 V akumulator?
Odkar se mi je 31.12 v Mojstrani izpraznil akumulator med tem, ko sem si preobuval čevlje (3 do max. 5 min), avto vedno praznim in polnim (smučke, sani,...) pri vklopljenem motorju. (v tem mrazu ni prijetno čakat na asistenco niti 20 min)
Rumena lučka znotraj logotipa pomeni polnjenje 12V akumulatorja.Franci napisal/-a: ↑18 Jan 2021, 11:21 Ja tudi jaz menim, da so z nadgradnjami nekaj porihtali. V decembru sem 2x klical asistenco - na žalost ne Hyundai, ampak asistenco zavarovalnice.
Po nadgradnji večkrat opazim to lučko in predvidevam, da takrat dopolni akumulator. To se pogosteje sedaj dogaja, prej je skorajda nikoli nisem videl.
Kar se pa tiče akumulatorja samega, pa sem ga zamenjal na lastne stroške, ker mi je poleti, ko sem imel največ poti redno crkoval. Hyundai se postavi na stališče, da opravijo test akumulatorja, ki je ok in ko se še parkrat zgodi spraznitev, si ga po njihovo sam spraznil in uničil. So pa bili pri meni enaki simptomi, deset ali dvajset minut pri odprtem prtljažniku crkne, po par takih primerih prideš na 6V in ne pomaga nič drugega kot menjava.
Kar se pa tiče akumulatorja samega, pa sem ga zamenjal na lastne stroške, ker mi je poleti, ko sem imel največ poti redno crkoval. Hyundai se postavi na stališče, da opravijo test akumulatorja, ki je ok in ko se še parkrat zgodi spraznitev, si ga po njihovo sam spraznil in uničil. So pa bili pri meni enaki simptomi, deset ali dvajset minut pri odprtem prtljažniku crkne, po par takih primerih prideš na 6V in ne pomaga nič drugega kot menjava.
Svinčen akumulator začne umirat pod 50% SOC. Če je veliko časa v tem območju, gre počasi v svinčena nebesa. Tako, da škoda počasi nabira.
S popravki naj bi uredili, da se aku dopolnjuje vsak enkrat na 4 ure baje.
S popravki naj bi uredili, da se aku dopolnjuje vsak enkrat na 4 ure baje.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek
-
- 1 Odgovori
- 749 Ogledi
-
Zadnji prispevek Napisal/-a fajko