SolarEdge - Kako in kaj?
Re: SolarEdge - Kako in kaj?
Z opombo, da za zadnja dva izrisa rabiš energy meter s tokovniki, ki pravilno zajemajo porabo hiše. Prevzeto ti razsmernik kaže le proizvodnjo, energy meter pa tudi porabo. Če tokovniki niso pravilno povezani, potem lahko kaže nič, sprotno porabo celotne energije ali kakšno tretjo neumnost.FV-EV napisal/-a:Na portalu vidiš pa lahko vse opcije:matevzv90 napisal/-a:Hmmm ne kapiram najbolj.. kako direktna poraba ce sem se v plusu, glede oddane in porabe?..
.
zeleno proizvodnja
modro lastna raba
rdeče poraba iz omrežja
OVE, OVE, OVE
Živjo, Error log je včeraj zapisal ''Error 3x2""
Se je morda že kdo srečal s tem ali pa ve kaj bi blo narobe? Danes ni bilo nič proizvodje, sumim pa tudi da so optimizatorji padli ven in ni komunikacije. Internetna komunikacija deluje BP.
Se je morda že kdo srečal s tem ali pa ve kaj bi blo narobe? Danes ni bilo nič proizvodje, sumim pa tudi da so optimizatorji padli ven in ni komunikacije. Internetna komunikacija deluje BP.
Opravičujem se, ker vpadam v debato...Kolega ma na frišno zmontiran SolarRdge SE25K, nima pojma, rad bi pa videl pridelavo SE.
Na mestu nima nobene možnosti dostopa do interneta, se da kako povezati preko wifi na inverter, da se to vidi? Monter mu je menda nekaj govoril o tem ampak je razumel manj kot kitajsko...
lp
Na mestu nima nobene možnosti dostopa do interneta, se da kako povezati preko wifi na inverter, da se to vidi? Monter mu je menda nekaj govoril o tem ampak je razumel manj kot kitajsko...
lp
3x2 Contact SolarEdge Support.
Pokliči jih ali tvoj instalater in bodo na daljavo pogledali.
Seveda se da a le lokalno. Rabiš setapp in pogledaš https://www.youtube.com/watch?v=s3fWI3Z5f0storentino napisal/-a: ↑04 Avg 2021, 17:15 Opravičujem se, ker vpadam v debato...Kolega ma na frišno zmontiran SolarRdge SE25K, nima pojma, rad bi pa videl pridelavo SE.
lp
Lahko sedaj tudi brez Setapp, greš kar preko mysolaredge in narediš tole:
OVE, OVE, OVE
SolarEdge predstavil lastno znamko baterij: https://slo-tech.com/novice/t792365#crta
Pri nas popolnoma neuporabno, ker imamo 99% trofazne razsmernike s katerimi ni kompatibilna - pozabibvs napisal/-a: ↑31 Okt 2021, 23:22 SolarEdge predstavil lastno znamko baterij: https://slo-tech.com/novice/t792365#crta

Hm...a ima kdo razsmernik v notranjem prostoru, ki ravno ni kurilnica (torej da že itak ni drugih "dišav")?
Namreč sprašujem zaradi tega, ker občasno zaznam vonj "po nafti" v utility prostoru. Tam so: zalogovnik vode, pralni stroj, sušilni stroj, filtri za vodo, enota centralnega rekuperatorja in pa razsmernik. Glede na "industrijski" vonj mi edino pride na pamet, da bi bil razsmernik, ampak mi ni jasno zakaj in čemu...
PS, dopuščam možnost da je kovid zjebal vonj in ni dejansko vonj "po nafti", ampak nisem isti ki tako vonja
Namreč sprašujem zaradi tega, ker občasno zaznam vonj "po nafti" v utility prostoru. Tam so: zalogovnik vode, pralni stroj, sušilni stroj, filtri za vodo, enota centralnega rekuperatorja in pa razsmernik. Glede na "industrijski" vonj mi edino pride na pamet, da bi bil razsmernik, ampak mi ni jasno zakaj in čemu...
PS, dopuščam možnost da je kovid zjebal vonj in ni dejansko vonj "po nafti", ampak nisem isti ki tako vonja

Razsmernik ne more imet vonja po nafti. Če res ni nič drugega, se ti morda toliko greje kaka plastična komponenta v njem, da oddaja vonj podoben nafti. To je pa potem lahko že sumljivo, če je res tako opazen vonj, da te moti. Kako pa ventilator stalno brni, ali le ko je močno sonce?darjan napisal/-a: ↑09 Nov 2021, 06:55 Hm...a ima kdo razsmernik v notranjem prostoru, ki ravno ni kurilnica (torej da že itak ni drugih "dišav")?
PS, dopuščam možnost da je kovid zjebal vonj in ni dejansko vonj "po nafti", ampak nisem isti ki tako vonja![]()
Jaz se vedno bolj nagibam na Huawei, ki ima kar nekaj prednosti - ena od njih je tudi ta, da nima ventilatorja in je tih za v spalnico

Sem dobil informacije s prve roke. Huawei ni vreden počenega groša skoz neke napake. Pa sem se tako veselil ker paket imajo zanimiv.FV-EV napisal/-a: ↑09 Nov 2021, 17:30Razsmernik ne more imet vonja po nafti. Če res ni nič drugega, se ti morda toliko greje kaka plastična komponenta v njem, da oddaja vonj podoben nafti. To je pa potem lahko že sumljivo, če je res tako opazen vonj, da te moti. Kako pa ventilator stalno brni, ali le ko je močno sonce?darjan napisal/-a: ↑09 Nov 2021, 06:55 Hm...a ima kdo razsmernik v notranjem prostoru, ki ravno ni kurilnica (torej da že itak ni drugih "dišav")?
PS, dopuščam možnost da je kovid zjebal vonj in ni dejansko vonj "po nafti", ampak nisem isti ki tako vonja![]()
Jaz se vedno bolj nagibam na Huawei, ki ima kar nekaj prednosti - ena od njih je tudi ta, da nima ventilatorja in je tih za v spalnico![]()
Razmernik sploh ne brni, le takrat ko se vklopi in pa če je res močno sonce. Nad tem sem bil presenečen, ker sem zasledil, da je te razmernike neprimerno imeti not, ker ventilator nonstop laufa in je moteč. Ampak je baje to nek "nov model", ki je drugače narejen, torej da se ventilator redkeje vklopi.
Hm, pomeni bi moral biti pozoren, če je vonj takrat, ko je sonce...dobra ideja
ampak vseeno, v tem letnem času zdaj...hm hm.
Hm, pomeni bi moral biti pozoren, če je vonj takrat, ko je sonce...dobra ideja

ampak vseeno, v tem letnem času zdaj...hm hm.
Solaredge naj bi omejeval max moč razsmernikov. Npr. SE 17K je po novem omejen na max moč 13.6 kW. Ne oddajne moči ampak skupne moči, torej limit za oddajanje imaš npr. zaradi soglasja nastavljen na 12 kW, proizvodnje imaš v nekem trenutku 16 kW, razsmernik ti reže na 13.6 kW.
Omejitve naj bi bile od letos in tudi starejši razsmerniki naj bi se po posodobitvi firmware avtomatsko limitirali.
To je po moje nedopustno in kot bi avto z 200 konji peljal na servis, po servisu pa se odpeljal samo še z 200 konji.
Kdo kaj ve o tem?
Omejitve naj bi bile od letos in tudi starejši razsmerniki naj bi se po posodobitvi firmware avtomatsko limitirali.
To je po moje nedopustno in kot bi avto z 200 konji peljal na servis, po servisu pa se odpeljal samo še z 200 konji.
Kdo kaj ve o tem?
To je zahteva nasega SODO?
Oziroma tistega pomladnega zastoja priklopov?
Prvic slisim za to omejitev. Pa sem bil poleti z dvema monterjema na vezi.
Oziroma tistega pomladnega zastoja priklopov?
Prvic slisim za to omejitev. Pa sem bil poleti z dvema monterjema na vezi.
- gregimarko
- EV entuziast
- Kraj: Ljubljana
-
308150
17000VA x cos FI=0,8 je 13,6kW
Sedaj ti piše na inverterju: max output power 17000VA in power factor +/-0,9 to je 15,3kW
Sedaj ti piše na inverterju: max output power 17000VA in power factor +/-0,9 to je 15,3kW
cos FI = v praksi 0,95 če se ne motimgregimarko napisal/-a: ↑24 Nov 2021, 08:21 17000VA x cos FI=0,8 je 13,6kW

Po mojih info je Solaredge namerno omejil moč. Ugibam lahko, da je to povezano s certifikati oz. kakšnimi zahtevami SODO, vem pa ne, zato sprašujem tu, če ima kdo kaj več informacij.
V solaredge vpises cosfi in je v mojem primeru 0.95 tako kot pise v soglasju.Cos φ je rezultat razmerja med efektivno močjo (P) in osnovno navidezno močjo (S1). Faktor moči λ = cos Φ je rezultat razmerja med efektivno močjo (P) in skupno navidezno močjo (S) iz osnovne in harmonike. 27. september 2013
Zakaj solaredge omejuje moc oziroma limitira pa tudi mene zanima, ce kdo kaj ve o tem?
- gregimarko
- EV entuziast
- Kraj: Ljubljana
-
308150
Komur se da, lahko preštudira SODO zahteve SONDO priloga 5 - NAVODILA ZA PRIKLJUČEVANJE IN OBRATOVANJE ELEKTRARN
INŠTALIRANE ELEKTRIČNE MOČI DO 10 MW, kjer se zahteva, da imajo proizvodne enote možnost spreminjanja cos FI +/-0,8.
Recimo, da se bo Solaredge samo prilagodil slovenski zakonodaji in omogočil širše območje nastavitve cos FI.
Navidezna moč inverterja ostaja nespremenjena 17kVA, cos FI pa pač nastaviš kot ti piše v soglasju.
INŠTALIRANE ELEKTRIČNE MOČI DO 10 MW, kjer se zahteva, da imajo proizvodne enote možnost spreminjanja cos FI +/-0,8.
Recimo, da se bo Solaredge samo prilagodil slovenski zakonodaji in omogočil širše območje nastavitve cos FI.
Navidezna moč inverterja ostaja nespremenjena 17kVA, cos FI pa pač nastaviš kot ti piše v soglasju.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek