3 fazno do 11kw doma
Re: 3 fazno do 11kw doma
Sam nebi nucal, verjetno ma rele 16A pa ni to za stalne obremenitve. Pol maš dejansko 2x kontakte, enkrat šuko v ta smart switch, drugič pač v polnilnico.
Max 10A s temle.
Max 10A s temle.
Mislim, da sem pred meseci tudi na tem forumu prebral eno strokovno razlago za kaj te poceni stikalne ure in pametne vtičnice so celo nevarne za uporabo pri polnjenju električnih vozil toda nikjer tega prispevka več ne najdem, ker bi ga rad natisnil in dal sosedu pod brisalec njegovega hibrida saj parkira tik ob meni.
Če mu proizvajalec zagotavlja, da naprava zmore 16 A kontinuirano, boš ti bolj malo dosegel s print-screenom enga majstora s Facebooka.McDuck napisal/-a: ↑25 Okt 2023, 14:16 Mislim, da sem pred meseci tudi na tem forumu prebral eno strokovno razlago za kaj te poceni stikalne ure in pametne vtičnice so celo nevarne za uporabo pri polnjenju električnih vozil toda nikjer tega prispevka več ne najdem, ker bi ga rad natisnil in dal sosedu pod brisalec njegovega hibrida saj parkira tik ob meni.
Taka vtičnica se bo precej grela pri 16A.
Kdor ima rad svojo nepremičnino, na šuko ne bo polnil dolgotrajno več kot 10A (2300W).
Kdor ima rad svojo nepremičnino, na šuko ne bo polnil dolgotrajno več kot 10A (2300W).
Zakaj? Je v blokih s skupno garažo prepovedano montirat CEE vtičnice, ki preverjeno dolgotrajno zdržijo 16A?
Dej prosim razlož, kaj je tu problem?
Očitno že dve leti živim z njim brez, da bi se ga zavedal

govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Problem je v tem da vsak dela nekaj po svoje sam ali ob pomoči kakega prijatelja in tako nekateri polnijo cele noči vozilo prek navadnih vtičnic in stikalnih ur za največ 7 EUR.
In sploh ne razmišljajo, da s tem mogoče tudi koga ogrožajo.
In sploh ne razmišljajo, da s tem mogoče tudi koga ogrožajo.
A si kdaj pomislu, da zjutraj ko vstaneš iz postle smrtno ogrošaš čisto vse v isti zgradbi?
Kaj če tla ne bodo zdržala in bo šlo vse na kup!
Resno, zamisli se malo.
Kaj če tla ne bodo zdržala in bo šlo vse na kup!
Resno, zamisli se malo.
govindam ādi-puruṣaṁ tam ahaṁ bhajāmi
Glede na statistiko, ti veliko bolj ogrožaš ljudi s svojo vožnjo, kot jaz z mojo vtičnico.
Saj se lahko s tabo strinjamo.
Po drugi pa si skupaj s sosedi lahko zmenite za bodočo strategijo in se zadeve uredi po regelcih. Postavi kanalnike, da bo prostora za drate tudi za bodoče lastnike EV in da si na lastniška mesta postavite zadevo po regelcih.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek