FV-EV napisal/-a: ↑20 Nov 2022, 12:53
Prejšnji mesec so dvignili obrok zaradi zvišanja euriborja, čez tri mesece bo ponovno zvišanje,..... Sem zbral denar in poplačal ves preostanek.
Inflacija požira denar, tak da je smiselno vse prihranke vrečt v poplačilo posojil, če gre. Razne delnice in skladi padajo vrednosti, pri nepremičninah se je rast ustavila, edino kar je smiselno v tem trenutku je kak posel, ki bo tudi v recesiji donosen. Čez eno leto bo pa primeren nakup marsičesa iz recesijskega znižanja, če inflacija ne požre vsega vmes seveda.
Samo če ga porabiš, nisi likviden. Mogoče, ko bodo začele padati cene ne boš imel s čim kaj kupit in izkoristiti priložnost za nakup nečesa.
FV-EV napisal/-a: ↑20 Nov 2022, 12:53
Prejšnji mesec so dvignili obrok zaradi zvišanja euriborja, čez tri mesece bo ponovno zvišanje,..... Sem zbral denar in poplačal ves preostanek.
Inflacija požira denar, tak da je smiselno vse prihranke vrečt v poplačilo posojil, če gre. Razne delnice in skladi padajo vrednosti, pri nepremičninah se je rast ustavila, edino kar je smiselno v tem trenutku je kak posel, ki bo tudi v recesiji donosen. Čez eno leto bo pa primeren nakup marsičesa iz recesijskega znižanja, če inflacija ne požre vsega vmes seveda.
Samo če ga porabiš, nisi likviden. Mogoče, ko bodo začele padati cene ne boš imel s čim kaj kupit in izkoristiti priložnost za nakup nečesa.
Sem zelo slab kupec, si še obleke ne grem kupit, ker me nakupi psihično utrujajo in se jih izogibam. Sem pred leti vzel ekokredit ravno s tem namenom, da bom likviden, pa sem brezveze odplačeval obresti in denar se je nabiral na računu, tak da sem raje kar poplačal tisti sicer ugoden ekokredit. Tak da očitno nisem rojen za to potrošniško družbo v teh časih
Inteintesa sanpaolo je zelo prijazna, pri predčasnem poplačili kredita za BEV, zaračunajo še slabih 90 eur za to njihovo veliko storitev. Tega včasih ni bilo, verjetno tudi inflacija ali kaj drugega.
Se ne spomnim, da bi bilo o tem govora pri pogojih ekosklada ali pri jemanju kredita ali v pogodbi...
grnac94
toplotna že 22 let + MSE 6 let in 2022 na 16 kW + BEV Kona 2019 in Corsa 2021
edi-b napisal/-a: ↑20 Jan 2023, 19:47
Inteintesa sanpaolo je zelo prijazna, pri predčasnem poplačili kredita za BEV, zaračunajo še slabih 90 eur za to njihovo veliko storitev. Tega včasih ni bilo, verjetno tudi inflacija ali kaj drugega.
Se ne spomnim, da bi bilo o tem govora pri pogojih ekosklada ali pri jemanju kredita ali v pogodbi...
Je bilo povedano, je tudi zapisano. Mi smo leta 2018 predcasno poplacali eko kredit, kar je stalo 60€. Pripenjam takrat aktualno tarifo za omenjene storitve.
Na Eko skladu pravijo, da pripravljajo podlago za eko kredit po fix 2.8% OM ali pa trimesečni euribor + %% tudi za prebivalstvo. Se pravi enako kot za gospodarski sektor.
Ima kdo kak info več kdaj naj bi podložili to podlago? Na telefonu so skopi z info... spremljajte... ta mesec...
Na intesa sanpaolo se delajo pa francoze. Se pravi no info.
Samo za info. Že drugič poskušal z EKO kreditom in spet enaka zgodba. Postopek se je vlekel in nobenih konkretnih informacij.
Tesla sodeluje z Sparkasse leasing in tam uredil vse ekspresno hitro in BP. Prišel fizično (osebno) samo na podpis pogodbe. Čista poezija.
Mislim, da ne bom nikdar več povpraševal oziroma oddajal prošnjo za EKO kredit.
Ko je storitev prava, mi je vseeno za stroške. Odnosi mi pomenijo več kot denar.
Pri mojem znesku (slabi 18 jurjev) je realna razlika dobrih 300eur. Najprej zgleda sicer več, a ko dodaš vse stroške, pride zadeva zelo blizu lizinga. In ker se meni iz določenih razlogov gre, da nisem lastnik avta, mi je odločitev še vedno jasna.
Obstaja kakšna možnost, da dobim odobren eko kredit brez predračuna?
Teslo moram rezervirati in prevzeti v 7-14 dneh, eko sklad pa rabi cca. 1 mesec na odobritev kredita.
DGJ napisal/-a: ↑15 Jul 2023, 00:03
Samo za info. Že drugič poskušal z EKO kreditom in spet enaka zgodba. Postopek se je vlekel in nobenih konkretnih informacij.
Tesla sodeluje z Sparkasse leasing in tam uredil vse ekspresno hitro in BP. Prišel fizično (osebno) samo na podpis pogodbe. Čista poezija.
Mislim, da ne bom nikdar več povpraševal oziroma oddajal prošnjo za EKO kredit.
Ko je storitev prava, mi je vseeno za stroške. Odnosi mi pomenijo več kot denar.
DGJ napisal/-a: ↑27 Jul 2023, 16:42
TeodorOrtl ne razumem vprašanja.
Avto sem vzel nase kot fizično osebo.
Tesla ima ugodnejše leasing pogoje od večina slo leasing hiš. Če vzameš na podjetje, ti dajo leasing na neto ceno, DDV plačaš in si ga potem lahko odbiješ. Ne vem pa, kako je to pri Tesli (22% je ponavadi blizu pologa).
Ko boš lahko še avto zavaroval pri Tesli, konkurenca sploh ne bo imela za špricer.
Ali je mogoče kdo poplačal predčasno Eko sklad kredit? Kakšen je postopek in kaj ste vse morali plačati? Samo preostalo glavnico ali še kaj? Meni so na banki Intesa Sanpaolo povedali, da se samo glavnica poplača!?
Tudi na banki Intesa Sanpaolo so mi povedali, da lahko tudi avto prodam in plačujem naprej obroke kredita, ker oni kot banka ne preverjajo lastništva. Ali mogoče veste, če lastništvo vozila preverja Eko sklad?