Če se rpav spomnim v odločbi piše nekaj v smislu do največ x€. Jaz sem dal na eko sklad vlogo za polno ceno na banko pa približno za polovico cene in ni bilo težav.
Če imaš denar se ti splača poplačati kredit, ker ti denarja ne bo požirala inflacija. Če pa si moraš sposodit za poplačat, pa dvomim, da boš kje dobil cenejši kredit kot na ekoskladu.edi-b napisal/-a: ↑18 Jan 2023, 17:55 Koliko se je v zadnjem letu povišal obrok kredita eko sklada r+1,3% npr za 50k eur na 10 let? Verjetno za okoli 100 eur.
Ker je 1,3% res zelo nizek, se verjetno ne splača poplačati s kreditom s fiksnimi obrestmi...
Sedaj so obresti nekje v zlati sredini med nič in nekdanjimi tudi preko 10%, rast bi se morala kmalu ustaviti, če malo šlogamo
50k, 10 let, euribor 0 + 1.3 prubitek + stroski = cca 2.0 EOM ---> obrok 460€edi-b napisal/-a: ↑18 Jan 2023, 17:55 Koliko se je v zadnjem letu povišal obrok kredita eko sklada r+1,3% npr za 50k eur na 10 let? Verjetno za okoli 100 eur.
Ker je 1,3% res zelo nizek, se verjetno ne splača poplačati s kreditom s fiksnimi obrestmi...
Sedaj so obresti nekje v zlati sredini med nič in nekdanjimi tudi preko 10%, rast bi se morala kmalu ustaviti, če malo šlogamo
Pi... ja in ne. V času visokih inflacij, oz. tik pred tem je v teoriji pametno najet močen kredit, saj vrednost čez leta z visoko inflacijo (dovolj je že "normalna" inflacija okoli 2%),da je tisti znesek, po 10 letih npr., vreden precej manj, kot ko si ga vzel.FV-EV napisal/-a: ↑18 Jan 2023, 20:12Če imaš denar se ti splača poplačati kredit, ker ti denarja ne bo požirala inflacija. Če pa si moraš sposodit za poplačat, pa dvomim, da boš kje dobil cenejši kredit kot na ekoskladu.edi-b napisal/-a: ↑18 Jan 2023, 17:55 Koliko se je v zadnjem letu povišal obrok kredita eko sklada r+1,3% npr za 50k eur na 10 let? Verjetno za okoli 100 eur.
Koliko pa lahko zrihtaš najnižjo fiksno za stanovanje. Max 20 let odplačilna doba?.De Rosa napisal/-a: ↑19 Jan 2023, 15:27 Trenutno z krediti vsi čakajo kaj bo ker so zelo dragi oz. precej dražji kot so bli. Če imaš kredit z variabilno obrestno mero in še dolgo dobo ga odplačaj (če lahko) ali spremeni v fiksno. Tisti, ki so me pred enim letom poslušal in sem jim pomagal dobit kredit na 30 let z 1,55 % fiksne me pa danes vsakič, ko se srečamo na malco vozijo.
Kaj bo bomo vidli. Nimamo steklene krogle pred sabo. Mora vsak sam pri sebi pošteno ocenit kako je njegovo stanje in se na osnovi tega odločit. Ko je prepozno je brez veze na ulice hodit in svojo napako drugim naprtit..