A mi v tem "novem načinu obračunavanja omrežnine" pomaga kaj hranilnik? Imam namreč soglasje za netmetering SE. Sem bil pravkar na sejmu, kjer so mi vsi ponudniki povedali, da mi hranilnik v tem sistemu ne pomaga nič, razen eden (od katerega imam tudi ponudbo) mi je omenjal te spremembe omrežnine in koliko mi bo ta zadeva fajn prišla. Končna razlika v ceni samo SE 13,6 ali SE (13,6)+Hranilnik (13) je 1500 EUR.... Red da ni veliko, sam če z hranilnikom nič ne pridobim jih je škoda (grem raje na morje

)
To je težko poslopšeno odgovorit. Splačal se bo, samo vprašanje po koliko letih se ti bo povrnil.
Baterijo boš moral napolnit, za kar imaš varianto iz omrežja, ali iz panelov. Koliko bo cena v najcenejžem bloku danes še ne vemo, tako da spet ne moreš kalkulirat kdaj je kaj boljše.
Boš pa lahko imel nižjo prijavljeno konično moč, ki bi sedaj naj bila največji strošek. Tako ne boš rabil pazit, kdaj daš kavo kuhat pa kdaj lahko švasaš v garaži.
Še vedno boš pa mogo pazit, kdaj boš filal električni avto, ker verjetno nebo tvoja baterija tako velika, da bi lahko recimo imel cenovno ugodno 4kw prijavljeno moč in bi potem razliko do 11kw več ur pokrival iz baterije...
Ima pa baterija svoj čar v primeru izpada, ampak potem spet moraš imet celo hišo priklopljeno na hibridni razsmernik, ki omogoča ločitev od omrežja - to ti bodo spet dodatno zaračunali in spet je vprašanje kdaj se povrne...
Točni izračuni bodo možni ko bo znana točna cena energije po blokih, cena na kW prijavljene moči in točna cena kazni za prekoračeno.