talker2 je napisal/-a:Prav tako moj Prius Plug-in. Uradno je moj polnilec 3.7 kW
Hehe toliko potegne moj računalnik

talker2 je napisal/-a:Prav tako moj Prius Plug-in. Uradno je moj polnilec 3.7 kW
DGJ je napisal/-a:Matija eno vprašanje. Včeraj sem na polnilnici srečal BMW serije 2, ki je bil priklopljen. Zadaj ni imel oznak zato ne vem točno kateri model, mogoče celo enak kot tvoj - 225xe. Kot kaže se je priklopil malo pred mano, ker je bil števec na polnjenju 0,0kWh. Ko sem se vrnil po cca 1,5 uri sem imel jaz dobrih 11kWh prenesene energije, BMW pa samo dobre 4kWh. Ima BMW samo 3 kW polnilec ali je bila že mogoče polna baterija in zato samo toliko prenesene energije v uri in pol?
darjan je napisal/-a:Mislim da ima samo bmw i3 REX 7kw možnost polnjenja, od vseh PHEV... pa še to ni klasičen PHEV...klasični PHEV imajo "vsi" 3kw... Saj to je logično, zakaj
aru12 je napisal/-a:Tudi jaz sem lastnik BMW 225xe že več kot eno leto in imam sedaj 39000 km.
Celotno povprečno porabo imam 3.4 l/100km, kar glede na porabo brez E pomeni več kot 50% vožnje v E načinu.
Do delavnice imam 24km - običajno porabim od 25 -35 % baterije.
Za vožnjo navzgor 450 m višinca pa je 100% premalo in porabim še 0,5 litra bencina.
Običajno se vikende vozim na morje (190km) takrat pa imam povprečno porabo (start 100%) od 4,5 do 5,5l odvisno od hitrosti,
ki pa nikoli ni pod 130Km/h. Nazaj je poraba (100%) za liter do 2 višja.
Matija:
- kako ročno vklopiš 4x4 - te možnosti ni , vse dela avtomatika ali preklopiš v SAVE mode
- kako si aktiviral BMW Connected storitve, na servisu so mi vehementno rekli da to v Slovenji ni možno
- ali veš kaj o nadgradnji baterije, ki je uporabljena pri letošnji-facelift verziji
aru12 je napisal/-a:Tole z formularjem je malo preveč zame. Ali ga dobiš na bmw.at ?
Novi verziji so povečali uporabno kapaciteto iz baterije 5,7 na 6,5 ,
s tem pa tudi domet za 5 km-z nekakšnim dodanim e- modulom.(nemški forum)
Seveda naši vrli serviserji nimajo pojma o tem.
Govorijo samo, da naj bi leta 2020 prišla baterija z duplim dometom.
Ali imaš tudi ti probleme z original šuko polnilcem in sicer z kablom do vtičnice.
Meni se je na uvodnici v polnilec strgal že po 3 mesecih.
Na servisu so priznali da je kriv BMW vendar ga(v avto in iz avta) uporabljam in sem kriv jaz.
Na koncu mi je kabel z mehkejšim zamenjal električar.
matija je napisal/-a:BMW nima zaloge