pirpy je napisal/-a:Bi blo fino, če bi še prevedel
Ja, glede na to da je spodaj podpisana Danijela Margetic, bi lahko napisala tudi v slovenščini ali vsaj v hrvaščini.

pirpy je napisal/-a:Bi blo fino, če bi še prevedel
CRF je napisal/-a:Sploh ni dileme. V trenutni situaciji EV ni poceni potovalni avto (razen Tesle). Lahko pa je zelo poceni na veliko "kratkih" (do 200km) poti. Kar je v praksi velika večina.
BoBa je napisal/-a:Ta vikend 960 km v Dolomite, pretežno Avstrija, malo Italija, cena 7,39€. Kdo pravi da ni poceni?
matija je napisal/-a:Ogromno je operaterjev z normalnimi cenami, EVN & WE imata okoli 0.15€/min, Maingau ima 0.05€/min, Petrol ima 0.20€/min. Vse to je ~3x ceneje od Smatricsa in Enela. Oba sta absurdno draga, na hitro ce preracunam je Miran placal priblizno 17€/100km.
.
crunchy je napisal/-a:Sem mislil, da je več. Za 90% SOCa je plačal 42.5 EUR. Za 100% SOCa bi plačal 47.2 EUR. Ker gre verjetno za SOC, ki je prikazan na prikazovalniku avta in ker gre za avtoceste, predvidevam, da s polno baterijo (govorim o tem, da prikazan SOC pade na 0%, čeprav je v bateriji še nekaj energije) ne bi prevozil več kot 220 km. To bi zneslo okrog 21 EUR na 100 km. Mene pri mojem dizlu to stane 6.5 EUR. Saj to je več kot trikrat ceneje. Ali se jim je utrgalo?