Aha, torej kabli niso čipirani ali kaj podobnega, da bi polnilnica zaznala, za koliko A so predvideni?CRF je napisal/-a:Sem preveril še če je 2.5mm2 res premalo in na 5m kablu pri 32A je 66W izgub... To je 0.8%. Mislim da bo OK.
Aha, torej kabli niso čipirani ali kaj podobnega, da bi polnilnica zaznala, za koliko A so predvideni?CRF je napisal/-a:Sem preveril še če je 2.5mm2 res premalo in na 5m kablu pri 32A je 66W izgub... To je 0.8%. Mislim da bo OK.
SimonZed je napisal/-a:Aha, torej kabli niso čipirani ali kaj podobnega, da bi polnilnica zaznala, za koliko A so predvideni?CRF je napisal/-a:Sem preveril še če je 2.5mm2 res premalo in na 5m kablu pri 32A je 66W izgub... To je 0.8%. Mislim da bo OK.
matija je napisal/-a:spojnik == sponka, ki jo nekateri vtaknejo v kontrolni pin pri Type2 43kW (npr Lidl, Mercator siska) ter v svoj Type2-Type1 kabel. Kontrolni pini so namenoma krajsi, prav zaradi tega. Taksna stvar ni vodotesna, ne vem kaj se zgodi s polnjenjem ce vmes kontrolni pin zacne flappat (on/off/on/off, npr premikanje sponke), itn... Te stvari so narejene tako z razlogom, jaz tega ne bi pocel.
Je pa na tem forumu tudi slika taksne sponke, v eni izmed tem. Gre za navadno sponko za A4 papir, malo razvito.
SimonZed je napisal/-a:Ker ne bom veliko polnil na AC polnilnicah, sem kupil 5 m kabel (32A, enofazni) in sicer za 179 € + zastonj torba + zastonj poštnina iz VB.
Pirpy je opozoril, da ima prejšnji kabel najbrž samo 2,5 mm^2 žice, zato sem izbral drugega ponudnika, kjer so žice 3x6mm^2, tako, da bo kabel verjetno povsem OK.
Danes jih imajo v akciji nekoliko ceneje: EV Charging Cables -amp- Connectors for Electric Car - EV Cables Ltd
Takšen 5 m kabel Hyundai ponuja za 485 € poleg Kone EV.
Glede na to, da ima Kona veliko baterijo, se ne bo problem zapeljati do naslednje polnilnice, če bo slučajno prva zaparkirana z ICE (kjer bi prav prišel 10 m kabel).
CRF je napisal/-a:Vse klapa... Tako kot je N75 napisal... Težava je v varnosti.
Sem preveril še če je 2.5mm2 res premalo in na 5m kablu pri 32A je 66W izgub... To je 0.8%. Mislim da bo OK.
Edit: Se bo pa grelo ja... Ampak ne vem če bi upali prodajat če bi se preveč.
Edit2: Sem si premislil...Preveč se bo grelo. Če upajo prodajat, potem je verjetno več kot 2.5mm presek vodnikov.
Franci je napisal/-a:Me zanima za kateri kabel si se potem odločil, tudi jaz še kolebam, kaj in kje naročiti za svojo KONO
CRF je napisal/-a:Franci je napisal/-a:Me zanima za kateri kabel si se potem odločil, tudi jaz še kolebam, kaj in kje naročiti za svojo KONO
Odločil sem se za najcenejšega "flexible & lightweigth". Ampak ga še nisem kupil, ker sem malo računal da bi ga dobil zraven.
Tegale bom vzel če bo treba
Type2 to Type2 16A - 32A - Elinta Charge
ista cena
Euro Series -quot-Blue Moon-quot- Type 2 to Type 2
CRF je napisal/-a:Na drugem linku je poštnina FREE.
Taragula je napisal/-a: A je ta kabel možno uporabiti tudi za domačo trifazno vtičnico, ker v službi imam na razpolago trifazno vtičnico, kjer bom polnil.
CRF je napisal/-a:Taragula je napisal/-a: A je ta kabel možno uporabiti tudi za domačo trifazno vtičnico, ker v službi imam na razpolago trifazno vtičnico, kjer bom polnil.
Ne, ni. To je samo kabel, ki ga priključiš na praktično vse javne polnilnice.
Za doma pa rabiš svojo polnilnico. S kablom ali brez.... 99% si omisli kabel ker je veliko bolj priročno.
Za Kono priporočam 32A, ker jih toliko zna izkoristit. Razlike med 1F in 3F pa za Kono ni.
SimonZed je napisal/-a:CRF je napisal/-a:Franci je napisal/-a:Me zanima za kateri kabel si se potem odločil, tudi jaz še kolebam, kaj in kje naročiti za svojo KONO
Odločil sem se za najcenejšega "flexible & lightweigth". Ampak ga še nisem kupil, ker sem malo računal da bi ga dobil zraven.
Tegale bom vzel če bo treba
Type2 to Type2 16A - 32A - Elinta Charge
ista cena
Euro Series -quot-Blue Moon-quot- Type 2 to Type 2
Ugodna cena, koliko pride s poštnino?