Pozdravljeni,
včeraj smo naredili izlet do Kopra, da sem stestiral novo Siemensovo polnilnico.
Od doma do Kopra imam 170km.

- Pot pred nami...
Avto sem napolnil na 100% in se z družinico zjutraj odpravil proti Kopru. Moj plan je bil do v eno smer priti brez dodatnega polnenja. Temperatura je bila zjutraj 7°C in cesta relativno suha.

- Stanje baterije, range in pot do cilja.
Nekje na Vrhniškem klancu sem imel 50% baretije in 92km do cilja.
Prvi neplaniran postanek smo zaradi hranjenja najmlajše članice bili primorani narediti na BS Ravne (Kozina).
Do cilja smo imeli še 23km in 28% baterije. Pot do Kopra bi nam uspela brez polnenja vendar, ker smo že morali narediti 5 min pavze priklopil na DC. V 7 minutah sem dofilal 4,8kWh.

- Kratek pošitek na BS Ravne
V Koper smo prispeli potem s 33% baterije.

- Stanje baterije ob prihodu v Koper in moč polnenja na DC
Avto sem priklopil na novo polnilno postajo, všeč mi je prikaz V, A in moč na DC ter moč na AC (na AC polne z 7.19kW).
Na DC sem napolnil iz 33% do 80% v 26min.
Odpeljali smo se še v Piran, kjer so Petrolove AC polnilnice že aktivne. Parkirnine ni potrebno plačati, če avto polnete.
S 100% baterije smo se odpravili domov, vozil sem hitreje, zato smo naredili še postanek na DC Lidl v Ljubljani. Od Pirana do Lidla smo porabili 67% baterije. Ko sem zaključeval polnenjne (60% sem imel dovolj do doma) se je zraven pripeljal dostavni citroen Zero, fant je čisto živčno hodil okoli avta in čakal kdaj bom izklopil. Imel je veliko pripomb, češ da je polnilnica velikokrat zasedena in da eni polnejo samo zato ker je zastonj... Saj bi mi kaj povedal, pa nisem imel ne volje ne časa.
No super izlet. Ko bodo višje temperature ponovim, da vidim razliko.