Danes sem se bolj iz "firbca" odpeljal po nakupih v bližnji Beljak (dejansko je Kranjski Gori bližje kot Jesenice).
Poraba čez Korensko sedlo je res zanimiva - v Podkorenu kaže 97% aku, na vrhu (1763mnm) 93%, spodaj ponovno 97% (spust je precej nižje) in do Beljaka za skupaj 21km porabiš praktično samo 4%...
Na žalost sem takoj ugotovil (in tudi pisno so mi po epošti potrdili iz Kelaga), da niti v nakupovalnem centru Atrio ni več brezplačnega polnjenja.
Na informacijah v centru so bili sicer prepričani, da je vse tako, kot je bilo - ampak ni več. Poleg mene se je jezil gospod, ki je pred tednom dni kupil novega Zoe-ja. Prav tako je bil kmalu za njim neprijetno presenečen lastnik Ampere.
Polnilne postaje so "offline", dokler s spletno aplikacijo ne poženemo polnjenja. Za to lahko uporabimo kelag app (če smo njihovi naročnik), delovala naj bi tudi intercharge (skeniramo QR kodo pp) in app od NewMotion (če imamo vpisan bančni račun). Enako je na vseh Kelagovih AC pp.
Zanimivo pa je, da na FC DC polnjenje še vedno deluje brez avtentikacije (QR kode so sicer že nalepljene) - testno sem polnil iz 92 na 94%.
In ustavil sem se še na Smatricsu (pri McDonaldsu) in preveril, če deluje Petrolova kartica. Roaming deluje
Ni poceni, ampak za nujne primere bo.