Skupna moč polnilnice

Polnjenje v divjini je lahko posebna dogodivščina :)
evid
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 112
Kraj: vitanje
Avto: Ionic
135
815

Skupna moč polnilnice

OdgovorNapisal/-a evid » 26 Feb 2019, 07:56

še moje drobtinice... v Vitanju od koder prihajam je občina s pomočjo podjetja Hoa projekt iz Portoroža, pred slabim letom, postavila 2 x 22 AC pomnilnico. Do predkratkim sem bil edini lokalni uporabnik omenjene polnilnice. S pojavom še enega EV (leaf 2) pa sva ugotovila, da polnilnica ob istočasnem priklopu dveh EV prekine polnjenje. Zaradi preobremenjenosti se enostavno ugasne. Klical sem na sedež podjetja in občino ter jih seznanil s problemom. Vse kar se zgodi, je da lokalni električar ponovno priklopi polnilnico. Hkratno polnjenje dveh EV pa je nemogoče.

Ima kdo kakšen predlog? Obstajajo kakršni koli institucionalni vzvodi, da bi omenjeno podjetje uredilo polnilnico kot je deklarirana?
Uporabniški avatar
CRF
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 6213
Kraj: Tržič
Avto: Kona in Zoe
4715
5525

Re: Skupna moč polnilnice

OdgovorNapisal/-a CRF » 26 Feb 2019, 08:20

Zna biti da je polnilnica ustrezna, ampak je priključena na napeljavo s premajhno močjo. Cena za priključno moč 22kW je BISTVENO nižja kot 2x22kW.
Admin @ EVSVET.eu
Uporabniški avatar
matija
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 3793
Kraj: Slovenia
Avto: Tesla Model 3 SR+ | BMW 225xe
4361
5763

Re: Skupna moč polnilnice

OdgovorNapisal/-a matija » 26 Feb 2019, 10:05

evid je napisal/-a:še moje drobtinice... v Vitanju od koder prihajam je občina s pomočjo podjetja Hoa projekt iz Portoroža, pred slabim letom, postavila 2 x 22 AC pomnilnico. Do predkratkim sem bil edini lokalni uporabnik omenjene polnilnice. S pojavom še enega EV (leaf 2) pa sva ugotovila, da polnilnica ob istočasnem priklopu dveh EV prekine polnjenje. Zaradi preobremenjenosti se enostavno ugasne. Klical sem na sedež podjetja in občino ter jih seznanil s problemom. Vse kar se zgodi, je da lokalni električar ponovno priklopi polnilnico. Hkratno polnjenje dveh EV pa je nemogoče.

Ima kdo kakšen predlog? Obstajajo kakršni koli institucionalni vzvodi, da bi omenjeno podjetje uredilo polnilnico kot je deklarirana?


Polnilnico morajo nastavit tako, da bo vedno koristila le razpolozljivo moc prikljucka:
- ce zna dinamicno prerazporejati moc med prikljucki, naj le ustrezno nastavijo moc prikljucka na polnilnici
- ce ne zna dinamicno moci prerazporediti med oba prikljucka, potem naj vsakega omejijo na 50% moci polnilnice

Druga stvar: naj ne vezejo L1, L2, L3 obeh prikljuckov enako, s tem bodo podvojili moc enofaznega polnjenja, pri zgornji drugi alineji.
evid
1500km free supercharging: https://ts.la/matija92788

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na