sluk napisal/-a: ↑02 Dec 2021, 09:53
Najlažje je jamrat tukaj. Ukrepaj tam.
Navaden državljan nima pravice ukrepat in pika. Kam bi pa prišli, če bi vsak lahko z orožjem za pasom hodil, ter bil obenem sodnik in rablej? Za ukrepanje imamo že ustanovljene organe, ki imajo podeljene pravice in iz tega naslova tudi plačilo (policija, redarstvo itd..).
Če se ti zdi, da moraš ukrepat z orožjem...
Dovolj je ukrepanje v mejah pooblastil, ki jih v danes trenutku imaš. Lahko izraziš mnenje osebi, katere se le-ta tiče. Jih prijaviš ustreznim službam...Kako pa ostali delujejo, ki so odgovorni za drugačne vrste ukrepov, je pa druga reč. Še vedno lahko ukrepaš naprej tudi proti njim BREZ OROŽJA
Najmanj učinkovito je jamranje tukaj
nakaza napisal/-a: ↑02 Dec 2021, 10:34
A klic na redarstvo policijo ni ukrepanje? Če ga lepo prijazno povprašaš koliko pa vaš avto pokuri elektrike na 100 km ? A to ni ukrepanje. To je ukrepanje, ostali organi imajo možnost drugih ukrepov, katerih mi kot občani nimamo.
sluk napisal/-a: ↑02 Dec 2021, 09:53
Najlažje je jamrat tukaj. Ukrepaj tam.
Navaden državljan nima pravice ukrepat in pika. Kam bi pa prišli, če bi vsak lahko z orožjem za pasom hodil, ter bil obenem sodnik in rablej? Za ukrepanje imamo že ustanovljene organe, ki imajo podeljene pravice in iz tega naslova tudi plačilo (policija, redarstvo itd..).
Zakaj bi se jaz z nekom ubadal? Mogoče, da prinesem domov zobe v torbici al pa da mi nariše sončne špegle? Tako kot je red glede parkiranja, kjer redarji zelo dobro opravljajo svojo nalogo, bi jo lahko tudi tukaj. Samo navodil nimajo. Zakaj ne? Verjetno, ker smo manjšina. Zakaj vedno, ko prideš v večje mesto, najprej iščeš parkirni listek? Ker veš, da bodo v nasprotnem primeru sankcije. In zaradi listka nam ne teži nihče izmed parkiranih na parkirišču ampak to delo izvaja služba, ki je za to namenjena.
nakaza napisal/-a: ↑02 Dec 2021, 10:34
A klic na redarstvo policijo ni ukrepanje? Če ga lepo prijazno povprašaš koliko pa vaš avto pokuri elektrike na 100 km ? A to ni ukrepanje. To je ukrepanje, ostali organi imajo možnost drugih ukrepov, katerih mi kot občani nimamo.
Zakaj bi se jaz z nekom ubadal? Mogoče, da prinesem domov zobe v torbici al pa da mi nariše sončne špegle? Tako kot je red glede parkiranja, kjer redarji zelo dobro opravljajo svojo nalogo, bi jo lahko tudi tukaj. Samo navodil nimajo. Zakaj ne? Verjetno, ker smo manjšina. Zakaj vedno, ko prideš v večje mesto, najprej iščeš parkirni listek? Ker veš, da bodo v nasprotnem primeru sankcije. In zaradi listka nam ne teži nihče izmed parkiranih na parkirišču ampak to delo izvaja služba, ki je za to namenjena.
Očitno je pretežko razumeti ali pa ni želje razumeti. Bom bolj konkretno napisal.
Če bi vsi člani foruma vsakič poklicali na redarstvo in/ali na policijo, bi bil končni efekt bolj ugoden za vse člane, kot pa če vsak član 1x napiše jamrajoči post, kako ga je s kombiju pošrek postavil preko dveh polnilnic...
V kolikor bi končni rezultat v nekem časovnem obdobju bil enak v obeh primerih, se ukrepa dalje. Obvesti se vodjo teh, ki so bili obveščeni.. lahko se obvesti medije z vsemi dokazili, da so bile vse te službe obveščene in niso ukrepale itd...
A če bi tebe nekdo zaparkiral, bi čakal pri avtu, da pride uporabnik avtomobila nazaj, ki te je zaparkiral? Koliko časa bi čakal? 5 minut? mogoče 1 uro? 2 uri? 5 ur? Mogoče bi bolj pomagalo, če bi napisal en post tukaj na forum?
Saj se ne gre za to, da je nekdo bil zaparkiran in da se ne bi mogel odpeljati. Gre se za to, da so javne polnilnice zaparkirane in da službe, ki bi morale skrbeti za to ne odreagirajo. To ni isto.
Zadnji E-golfi napisal/-a: ↑07 Apr 2022, 22:09
Zadnjic na Trojanah. Vsaj pol ure je stal tam, sem obupal in sel naprej ...
Jaz sem tu na trojanah lani počez enega od zadaj na milimetre zaparkiral pa hopsa 7,5m dolg kabel. Pustil sem telefonsko. Me je korajžen dedec poklical sem rekel, da pridem čez 15 min, ko pojem in mi je po telefonu jebal vse po spisku in grozil s policijo. Sem ga odjebal poslal v 3pm in rekel naj kar kliče policijo in da pridem čez cca 2 uri in da mu tudi policija ne bo avta ven spravla in da me za kazen boli kurac. Ko sva se srečala pri avtu po dobri 1h je bil kot cucek.
Zadnji E-golfi, tilc, matija, Robie, darjan, Sebastijan, desiro, Ogo, SunnyDay
Apolon napisal/-a: ↑07 Apr 2022, 22:17
Jaz sem tu na trojanah lani počez enega od zadaj na milimetre zaparkiral pa hopsa 7,5m dolg kabel. Pustil sem telefonsko. Me je korajžen dedec poklical sem rekel, da pridem čez 15 min, ko pojem in mi je po telefonu jebal vse po spisku in grozil s policijo. Sem ga odjebal poslal v 3pm in rekel naj kar kliče policijo in da pridem čez cca 2 uri in da mu tudi policija ne bo avta ven spravla in da me za kazen boli kurac. Ko sva se srečala pri avtu po dobri 1h je bil kot cucek.
7,5 m dolg kabel za bicikel?? Predvidevam, da ni bil tvoj avto (vsaj v tvojem opisu ni navedenega EVja). No, če bi imel izposojen EV bi si morda tudi jaz upal tako nekoga zaparkirati.
Apolon napisal/-a: ↑07 Apr 2022, 22:17
7,5 m dolg kabel za bicikel?? Predvidevam, da ni bil tvoj avto (vsaj v tvojem opisu ni navedenega EVja). No, če bi imel izposojen EV bi si morda tudi jaz upal tako nekoga zaparkirati.
Z ženo z ženinim vozilom sva bila, če te že firbec matra.
Apolon napisal/-a: ↑08 Apr 2022, 21:06
Z ženo z ženinim vozilom sva bila, če te že firbec matra.
Čakaj, z ženinim avtom si pa upaš? Noro.
Torej, če imate v družini EV (ki ga celo koristiš za zaparkiranje ICEjev) ga vseeno ne boš dodal v svoj avatar, ker ni "dovolj tvoj"?