Placljive polnilnice v SI

Polnjenje v divjini je lahko posebna dogodivščina :)
DCT
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 109
Kraj: Ljubljana
Avto: (zaenkrat še) Mondeo
111
18

Re: Placljive polnilnice v SI

OdgovorNapisal/-a DCT » 01 Okt 2018, 11:57

matija je napisal/-a:
DCT je napisal/-a:Koliko pa se bo sploh uporabljalo javne polnilnice pri avtomobilih z baterijo nad 60 kWh,ki prihajajo sedaj v prodajo?


skok v uporabi bo eksponenten / izjemen. S taksnimi baterijami bodo vozila postala dostopna tistim, ki boma sploh ne morejo polnit. Vsakih nekah dni (odvisno od dnevnih relacij) bodo na javni polnilnici napolnili/dopolnili. Do teh baterij o EVju sploh niso razmisljali.


Zanimiva poanta,najprej sploh nisem pomislil na tiste,ki nimajo možnosti polniti doma...čeprav neke rešitve bo države tukaj morala sprejeti na tem področju za stanovalce blokov,ki so brez garaže,recimo neko počasno polnjenje iz predelanih stebrov uličnih svetilk,kot imajo to že v nekaterih državah...za običajne dnevne potrebe bi po mojem to čisto zadoščalo
N75
EVSVET donator
EVSVET donator
Prispevkov: 458
Kraj: N.Gorica
Avto: ZOE Q90 41 kWh
238
112

Re: Placljive polnilnice v SI

OdgovorNapisal/-a N75 » 01 Okt 2018, 12:44

Na steber ulične svetilke brez problema namontiraš 22kW polnilnico, sam ne vem kolk je lokacija uporabna, cenejša varianta je CEE 3p vtičnica 16A, vodotesna .

Ena možnost v mestih je, da se nakupovalna središča opremijo s polnilnicami, predvsem garažne hiše, v garažni hiši je najenostavnejše postavit npr. 100 polnilnih mest, recimo v Novi Gorici Qlandia garažna hiša.
matija

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na