Stran 1 od 1

DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

Objavljeno: 08 Mar 2018, 07:43
Napisal/-a BoBa
Je komu jasno kaj se dogaja s polnilnicami Zavoda Zadihaj? Predvsem na Štajerskem so postavili večje število DC polnilnic, moči 10kW in 20 kW. Nekatere so postavljene povsem na novo, nekatere so zamenjale njihove prejšnje AC polnilnice. Kolikor je meni znano še nobena DC polnilnica ne dela, zaradi zamenjav pa je posledično tudi manj delujočih AC polnilnic.

Kako Zavod sploh posluje? Če so vse te polnilnice njihovo "darilo" oziroma prispevek za boljši zrak, je to seveda pohvale vredno in nihče se ne more pritoževati če jih večina sploh ne dela.

Zgodbe je precej drugačna, če so vse te polnilnice financirane ali vsaj sofinancirane s strani občin, države ali subvencionirane od EKO sklada. V tem primeru je izvajalec seveda dolžan poskrbeti za delovanje le-teh in zagotoviti, da so javna sredstva dosegla svoj namen, vzpodbujati elektromobilnost in skrbeti za okolje.

Re: DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

Objavljeno: 08 Mar 2018, 08:28
Napisal/-a MIRANRR
Polnilnica v Račah je delovala, že dalj časa nazaj sem jo preizkusil. vendar moč je bila majhna, saj v 2 urah se ni kaj veliko napolnila.

Re: DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

Objavljeno: 08 Mar 2018, 08:40
Napisal/-a matija
Afaik je DEMS podpisal pogodbo z EkoSkladom, sedaj po celi sloveniji testirajo delovanje polnilnic, tocno s tem namenom ki ga izpostavljas BoBa. Pred casom sem zasledil na DEMS --8211- DeMS --8211- Dru--tvo e-Mobilnost Slovenija