DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

Polnjenje v divjini je lahko posebna dogodivščina :)
BoBa
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 206
Kraj: Ptuj
Avto: BMWi3 ali Hyundai Kona Electric
342
10

DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

OdgovorNapisal/-a BoBa » 08 Mar 2018, 07:43

Je komu jasno kaj se dogaja s polnilnicami Zavoda Zadihaj? Predvsem na Štajerskem so postavili večje število DC polnilnic, moči 10kW in 20 kW. Nekatere so postavljene povsem na novo, nekatere so zamenjale njihove prejšnje AC polnilnice. Kolikor je meni znano še nobena DC polnilnica ne dela, zaradi zamenjav pa je posledično tudi manj delujočih AC polnilnic.

Kako Zavod sploh posluje? Če so vse te polnilnice njihovo "darilo" oziroma prispevek za boljši zrak, je to seveda pohvale vredno in nihče se ne more pritoževati če jih večina sploh ne dela.

Zgodbe je precej drugačna, če so vse te polnilnice financirane ali vsaj sofinancirane s strani občin, države ali subvencionirane od EKO sklada. V tem primeru je izvajalec seveda dolžan poskrbeti za delovanje le-teh in zagotoviti, da so javna sredstva dosegla svoj namen, vzpodbujati elektromobilnost in skrbeti za okolje.
DGJ
Uporabniški avatar
MIRANRR
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 429
Kraj: MB okolica
Avto: .....Nissan je pri nas
422
434

Re: DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

OdgovorNapisal/-a MIRANRR » 08 Mar 2018, 08:28

Polnilnica v Račah je delovala, že dalj časa nazaj sem jo preizkusil. vendar moč je bila majhna, saj v 2 urah se ni kaj veliko napolnila.
Uporabniški avatar
matija
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 1778
Kraj: Slovenia
Avto: BMW 225xe | Citroën C-Zero
1337
2336

Re: DC Polnilnice Zavoda Zadihaj

OdgovorNapisal/-a matija » 08 Mar 2018, 08:40

Afaik je DEMS podpisal pogodbo z EkoSkladom, sedaj po celi sloveniji testirajo delovanje polnilnic, tocno s tem namenom ki ga izpostavljas BoBa. Pred casom sem zasledil na DEMS --8211- DeMS --8211- Dru--tvo e-Mobilnost Slovenija

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na