Kar bo moj naslednji avto vsekakor električar (PHEV ali čisti EV,nekaj od tega),moram seveda rešiti problem polnjenja doma. Zdaj pa naslednji problem oz.dilema: stanujem v bloku,garažo imam nekaj deset metrov stran,v sklopu garažne hiše,ki obsega nekaj sto garaž. Vsaka garaža ima elektriko,ampak ta električna napeljava je stara in zelooooo zastarela (mišljeno bolj za razsvetljavo in občasno kakšna vrtalka ali kaj podobnega),kakor sem govoril s hišnikom,naj bi imelo po 6 garaž skupaj eno 10A varovalko (ja,vem,načeloma obupno neuporabno za današnje EV-je). Problem je tudi,ker je upravnik izredno neodziven na naše prošnje,naj nekaj ukrepa v tej smeri...
Preizkusil sem že priklopiti Ampero od znanca - brez problema, in testnega BMW i3 - brez problema,polnil sem normalno....ne vem pa kaj bi se zgodilo po celonočnem polnjenju (gretje celotne napeljave?) in kaj bi se zgodilo,če bi istočasno nekdo priklopil EV v sosednji garaži?
A kdo ve,kako je če se avto polni izredno počasi (recimo na 3A ali celo manj...a je to sploh možno nastaviti?),nekje sem namreč bral,da tudi zelo počasno polnjenje ni najboljše za baterijo oz.da obstaja neka meja,ki je (minimalno) optimalna.
Kakšne izkušnje?