Obnovljene pnevmatike

Razprave o vsem, kar se tiče električnih vozil, pa ne sodi v nobeno drdugo kategorijo
Goran
EV specialist
EV specialist
Prispevkov: 977
Kraj: Ljubljana
Avto: Nemška jajca
747
59

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a Goran » 05 Nov 2019, 09:14

škoda besed, vsak je svoje sreče kovač.
pirpy
Uporabniški avatar
Franci
EV specialist
EV specialist
Prispevkov: 687
Kraj: LESCE
Avto: KONA EV & Renault Megane,
695
164

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a Franci » 05 Nov 2019, 09:37

pirpy je napisal/-a:@DCT
Zakaj pa potem sploh obstajajo cenejše pnevmatike?
In zakaj jih kupujemo?
Verjetno imaš statistično več možnosti, da boš zletel v jarek z najboljšo gumo kot z najslabšo, zato ker se zanašaš nanjo.
To je tako kot, da greš na kurs varne vožnje, da znaš obvladati avto ko te odnese, namesto da bi se naučil kako hitro te lahko odnese in bi pred ovinkom zmanjšal, ali pa se pelješ na AC 150 mimo kolone, ki vozi 80 in se potem jeziš, ker si moral testirati premium gume ker te nekdo ni videl in ti tik pred nosom zapeljal iz kolone in potem hvališ in prisegaš na premium gume na forumu in kako so te rešile.??? Za nesrečo sta skoraj vedno kriva 2, prvi, ki je nesrečo povzročil in drugi, ki je ni rešil, ker se je zanašal na perfektne gume in nezmotljivost človeka.


Se čisto strinjam s tabo - z nakupom na testu najboljših pnevmatik si v glavo vtepemo, da smo sedaj 100 % na varni strani in kaj ti pred mano mečkajo - sigurno imajo zlizane gume ali pa ne znajo vozit.

Priznam tudi sam sem bil podobnega mišlenja, ko sem šel pred 25 leti s skoraj novim Renault 5 in teden dni pred potjo nameščenimi novimi zimskimi pnevmatikami na Bavarsko po sestro in dve njeni sošolki.

Snežilo je kot za stavo in kmalu po startu smo prišli v razpotegnjeno kolono, ki je po klancu navzdol vozila, 10 km/h in manj in moje mišljenje, imam nove gume, imamo dolgo pot pred sabo, zato ne moremo stati za temi Bavarci, ki z BMW - ji na zadnji pogon sploh ne znajo vozit in vozijo kot po jajcih.

V nekem trenutku sem se odločil in začel prehitevat, nakar je pripeljal tudi avto nasproti, moje nove gume na zasneženem in poledenelem vozišču niso prijele in le korektnosti vseh prisotnih in svoji spretnosti se lahko zahvalim, da nisem ali čelno trčil v nasproti vozeči avto, ali se v rit zaletel pred sebi vozečim vozilom, rešilo me je ravno njihovo mečkanje in po moji takratni oceni pretirane varnostne razdalije.
Ker se ustaviti nisem utegnil sem se lahko le umaknil na prazen prostor in takoj po srečanju spet skočil na nasprotni pas, kjer sem se šele po več 10 m uspel ustaviti in postaviti v kolono. :think: :whew:
Od tam naprej sem veselo vozil v koloni do AC priklučka in bil vesel vsem angelom ki so me obvarovali.

Od takrat naprej vem, da vsemogočnih gum ni - so le boljše in slabše.
pirpy, Avrelij, DGJ, SimonZed
Uporabniški avatar
FV-EV
EVSVET donator
EVSVET donator
Prispevkov: 2136
Avto: EV Kona 64
2161
1737

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a FV-EV » 05 Nov 2019, 11:16

Prerekanje o dobrih in slabih, pa naj bodo to gume ali avtomobili je nesmiselno. Vsak od nas kupi tisto kar si želi, zmore, obstaja. Vsak izmed nas ima drugačen pogled na isto stvar, v nekaterih primerih se lahko postavimo na skupni imenovalec, v drugih pač ne, se pa zato z nekom drugim strinjamo....

Sam menim, da je guma eden od najpomembnejših faktorjev, zato ker se edino ta drži cestišča, zato ni smiselno šparat v primeru nekaj evrov na kvaliteti. Tu pa nastopi vprašanje kaj je kvalitetna guma? Zame znana znamka ni pojem kvalitete, prav tako ne ali je nalita ali povsem nova,.... v vseh primerih imamo lahko kvalitetno rešitev ali pa nekvalitetno. Tudi znana znamka ima lahko nekaj modelov zelo kvalitetnih, nek drug model ali dimenzija pa je slabša od cenenih. Tudi obnovljene so lahko kvalitetno obnovljene in enakovredne novim, je pa res morda verjetnost nekoliko manjša - vsaj v preteklosti, danes pa morda drugače? Imamo pa še okoljski vidik.....

Priznam, da se tudi sam ne morem odločit katere zimske bi sedaj kupil (debata v drugi temi zimske gume), ker mi nobena guma ne vliva dovoj zagotovila, da je res kavalitetna, tudi najdražja ne vem ali je res boljša od cenejših?! Najtežje pa je predvidet okoliščine, kje se bom res vozil pozimi, kakšno bo vreme in kateri faktor bo bolj pomemben, je to zaviranje na mokri cesti ali na snegu ali.... gume namreč kupujemo z nekim predvidevanjem naših voženj v nekih okoliščinah.
Franci, DGJ
DCT
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 486
Kraj: Ljubljana
Avto: (zaenkrat še) Mondeo
456
178

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a DCT » 05 Nov 2019, 12:50

pirpy je napisal/-a:@DCT
Zakaj pa potem sploh obstajajo cenejše pnevmatike?
In zakaj jih kupujemo?
Verjetno imaš statistično več možnosti, da boš zletel v jarek z najboljšo gumo kot z najslabšo, zato ker se zanašaš nanjo.


Ta debata lahko hitro postane debata o tem,kaj je bilo prej,kura ali jajce? :D
Uporabniški avatar
edi-b
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 483
Kraj: Laško
Avto: Hyundai kona EV 64
618
1127

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a edi-b » 05 Nov 2019, 12:51

Pri gumah ne preveč šparat, ni pametno sploh
toplotna že 19 let + MSE že 3 leti + Kona EV maj 2019
kavka
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 205
113
209

Re: Obnovljene pnevmatike

OdgovorNapisal/-a kavka » 06 Nov 2019, 00:44

edi-b je napisal/-a:Pri gumah ne preveč šparat, ni pametno sploh

Nasplošno ne preveč šparat, denar mora krožit :giggle:

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na