Precej lidlov je, ki imajo polnilnice, so pa ponekod, predvsem mestih, parkirišča plačljiva. Niso z ničemer limitirana, so dobro vzdrževana in v glavnem prosta.
Za plačljive polnilnice sem imel kartico chargemap in maingau. Cena okrog 0.8€ kwh. Polnilnic je res veliko, strateško postavljene, da človek zapravi včasih še za kaj, kar ni blo v planu. Je pa veliko EV jev. Prevladujejo Tesle, ostalo pa po malo. Ioniq a sem videl 2, mogoče 3.
Vračal sem se iz Züricha na München, Avstrija, Ljubljana. Po poti sem filal 4 x po cca 30 minut. 3 x sem dobil Lidl, enkrat pa na Kelag.
Avstrijski Lidli imajo časovno omejeno polnenje na 20 minut (nemški so brez omejitev). So pa eni kot drugi kar oblegani.
Še polnilnica Kelag. Ker se mi ni dalo zezat z app, aktiviram z kartico chargemap, napolnem, čez par minut pa na mail dobim obvestilo od chargemap, kje, kdaj in koliko sem polnil z priloženim računom, ki pa znaša z tax 00,00 €.
Še ioniq. Povprečna poraba je bila 12.4 kwh/100km. Na poti Zh - lj sem naredil 760 km v 11 urah, s tem, da smo padli v zastoj na Ac, najprej v Zürichu, potem pa še malo pred Luksemburgom. Cca 2 ure.
Velika večina AC, tempomat na 115, po potrebi več, oziroma po omejitvah. Vseskozi pa lepo, sončno vreme.