Sem zagovornik EV, ki vozijo brez pomoči motorjev na notranje izgorevanje. Zakaj?
Zelo me moti, da ima avto dva motorja, dva hranilnika energije, dva,....To je slabo tako za okolje in proizvodnjo podvojenih komponent, kot zapravljanje časa delvavcev v proizvodnji, ki bi lahko v tem času naredili kaj drugega.
Sledijo ostale komponente npr. olja, ki je že okoljski problem pridobivanja in nato še reciklže, povsem nepotrebno.
Vdrževanje je naslednja točka, dodaten strošek, dodatno breme za okolje in dodatni resoursi delavcev in cele industrije.
Da sem pravičen: Da pri BEV je res okoljski problem baterija, predvsem pri izdelavi, nato se jo lahko veliko bolje reciklira kot vse zavržene stvari pri ICE. Vendar, če bi ta materijal in vso energijo vložili v razvoj, bi ICE hitro zamenjali, s tem okolje razbremenili njegovih produktov in bi hitreje bili na boljšem. Sčasoma pa z razvojem baterij prišli do še bolj EKO izdelkov.
Kar se pa tiče energije se pa tako ve, da tudi če v BEV 'kuriš' TEŠ je okoljsko bolje kot vsak ICE avto posebej vžigat,... Poleg tega nekateri polnimo večinoma na sonce, ter bo tega čedalje več, ter z rastjo te in ostalih OVE panog se razvija hitreje tudi tehnologija...
Skratka, težko mi kdo dokaže, da to ni pozitiven napredek, zato sem proti tem kvazi EV (zame je to le začasna rešitev, ki pa je že zastarela), ki furajo še ICE s seboj