bossti napisal/-a: ↑12 Mar 2023, 17:23
Moj Landis+Gyr E450 meri dvosmerno, na displayu je zavedeno oddajanje.Vsaj nekaj dobrega.Drugače bi moral čakati na menjavo števca.In ali bi bilo to še vedno brezplačno?
Tudi moj ima na srečo ustrezno oznako, torej menjava ne bo potrebna.
SiByte napisal/-a: ↑08 Mar 2023, 22:28
Sam imam za začetek dati 2x 410W panel ter 2x HM-300 (oz. HM-400, kaj bom pač prej dobil) en na L1 drug na L2 za začetek. V planu je vsaj 6x410W (po dva na fazo) ter hranilnik enkrat v bližnji prihodnosti za viške. Samo prvo bi rad videl kako bo to delovalo.
A je to sploh legalno opcija da daš na 2 fazi?
Mislim, da ne. Ali je pa kvečjemu po naši zakonodaji še siva cona.
SiByte napisal/-a: ↑08 Mar 2023, 22:34
Nikjer ne piše, da mora biti na 1 fazi. Omejitev je le 600W oddajanja. To bo pa tako ali tako nastavljeno na 0W, razen če kdaj razsmernik ne bo dovolj hitro zmanjšal oddajne moči.
Sem v petek dobil direktni kontakt pri Elektro Maribor in po poslanem ponovnem mailu v petek 10.3. se je odgovorna oseba javila celo vceraj popoldan (v nedeljo). Tako da ce bo kdo potreboval, mi naj poslje ZS - ne bi ravno javno objavljal.
Danes sem imel telovadbo po varovalkah, da sem vse stalne porabnike (tk omarico, centralno prezračevanje, pisarno, regulacijo ogrevanja s solarno črpalko in seveda hladilnik ter skrinjo) spravil na isto fazo, na katero bo priključena tudi SE.
Kupil sem tudi merilec energije od shelly. Zato sem tudi testno zagnal SE da sem sprobal, vse deluje.
Za foro sem ugasnil vse stalne porabnike da je šla elektrika v omrežje, števec ni odklopil elektrike (Iskra MT381), očitno ni sprogramiran da odklopi.
Pa še glede Elektro gorenjska, po enem tednu še ni bilo odgovora. Po moje ga v 14 dneh tudi ne bo.