Tesla Model 3 - predstavitev
Tesla Model 3 - predstavitev
Najbolj pričakovani avtomobil iz tovarne Elona Muska. Model 3. Avto namenjen širši populaciji, ki naj bi prinesel pravo revolucijo v svet avtomobilizma. Prvi Modeli 3 so že na cesti, do konca leta se pričakuje proizvodnja 10.000 avtomobilov na mesec.
Model 3 Standard
$35,000
350 km dosega
5.6 sekund od 0 do 100km/h
210 km/h najvišja hitrost
LED luči
8 let, 160,000km garancije na pogosnki sklop
Model 3 Long Range
$45,000
500 km dosega
5.1 sekund od 0 do 100km/h
225 km/h najvišja hitrost
LED luči
8 let, 160,000km garancije na pogosnki sklop
Autopilot: varnostni del(zaviranje v sili, nadzor pasov, ...) serijsko
Prtljažnik: spredaj in zadaj
Panoramska streha: serijsko
Možnost uporabe Supercharger polnilnic: serijsko
Pogon na zadnja kolesa
[/center] [/center]
Re: Tesla Model 3 - predstavitev
Še nekaj podrobnosti. Panoramska streha zadaj bo vgrajena serijsko, kar prinese več prostora za potnike na zadnjih sedežih. Steklena streha nad prvimi sedeži pa bo opcijska, fiksna, premična, ali brez.
Večji del karoserije bo železen, manjši del pa iz aluminija. S tem se doseže močna konstrukcija in optimalno razmerje med težo in ceno.
Musk je na predstavitvi poudaril, da želijo narediti avto kar se da varen, ker želijo popolno oceno varnosti (5 zvezdic) v vseh kategorijah.
Osnovna različica bo imela pogon na zadnja kolesa, na voljo pa bo tudi AWD, z dvemi motorji.
Kapaciteta baterije se ocenjuje na 60kWh, v osnovni različici.
Večji del karoserije bo železen, manjši del pa iz aluminija. S tem se doseže močna konstrukcija in optimalno razmerje med težo in ceno.
Musk je na predstavitvi poudaril, da želijo narediti avto kar se da varen, ker želijo popolno oceno varnosti (5 zvezdic) v vseh kategorijah.
Osnovna različica bo imela pogon na zadnja kolesa, na voljo pa bo tudi AWD, z dvemi motorji.
Kapaciteta baterije se ocenjuje na 60kWh, v osnovni različici.
Tole sem razumel na predstavitvi kot da bo hardware serijsko, autopilot pa bo seveda placljiva opcija, kot pri Model S.EVSVET napisal/-a:Autopilot: serijsko
Res je! Dopolnjeno.matija napisal/-a:Tole sem razumel na predstavitvi kot da bo hardware serijsko, autopilot pa bo seveda placljiva opcija, kot pri Model S.EVSVET napisal/-a:Autopilot: serijsko
Uh, no, pa sem si oddahnil. Sem se bal da bodo sestavili neko futuristično obliko. Muskova napoved da bo "posebne" oblike se na srečo ni uresničila
Sicer me sprednji del avta ne prepriča, ampak na splošno je pa OK. Tudi ekran mi je všeč da so ga obrnili, čeprav bi skoraj stavil da bodo armaturo še konkretno premetali.
No, kakorkoli, bo vredu zamenjava za mojo Zoe
Sicer me sprednji del avta ne prepriča, ampak na splošno je pa OK. Tudi ekran mi je všeč da so ga obrnili, čeprav bi skoraj stavil da bodo armaturo še konkretno premetali.
No, kakorkoli, bo vredu zamenjava za mojo Zoe
Točno to sem se spraševal, kako se odpira prtljažnik, pri tako dolgi stekleni strehi.
Solidna velikost, samo ne najbolj praktičen dostop.
Solidna velikost, samo ne najbolj praktičen dostop.
Še ena slika pri dnevni svetlobi. Čeprav mi tale mat-črna mi nikoli ni bila lepa na avtomobilu. Bi rekel da so ga tako pobarvali zato da je čim manj jasno kako bo izgledal v končnih barvah.
[/center]
[/center]
Odličen avto za slovensko tržišče. Ne porabi nič, sosedi bi ga pa zavidali.
Zamenjali so volan. Ostalo me pa skrbi da bo ostalo kar enako. Tudi v HUD močno dvomim.
Če bo že kaj "vesoljskega" kot obljublja Elon, potem bo to volan, mogoče z vgrajenim LCD.
[/center] [/center]
Če bo že kaj "vesoljskega" kot obljublja Elon, potem bo to volan, mogoče z vgrajenim LCD.
[/center] [/center]
Očitno so tudi pri TESLI ugotovili, da morajo nekaj ukreniti s kvaliteto in videzom notranjosti svojih vozil:
https://electrek.co/2016/12/19/tesla-po ... gineering/
https://electrek.co/2016/12/19/tesla-po ... gineering/
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek