Nissan LEAF 2018
Re: Nissan LEAF 2018
Za ceno se vedno da dogovorit. Se pa tudi danes (vsaj še trenutno) da poceni vozit...
Pogledaš, kaj ti je všeč, pokličeš, greš pogledat, če ti je blizu in predlagaš svojo ceno. Ponavljaš, dokler ne dosežeš svojega oziroma ustrezen kompromis.Hanzi napisal/-a: ↑25 Mar 2023, 04:57 In ja, bi kupil nekaj rabljenega. Po ceniku ki je veljal nekoc zacrabljene. Sem si raje "privoscil" prvic in najbrz zadnjic nov avto. Ker ta logika cen rabljenih ne bo trajala večno. Ker avti nimajo bistveno daljše življenjske dobe kot pred desetletjem.
Cena polnjenja je pa ponekod ze 2x visja od cene goriva, na vseh javnih placljivih polnilnicah pa približno enakovredna gorivu. Brezplacnih prakticno ni vec
Nimam namena hodit gledat avto za katerega sem pripravljen dat 2/3 željene cene prodajalca.
Pa tudi ce bi bil cez cesto.
Ce pa ga je lastnik pripravljen prodat za 2/3 cene, naj pa da tako ceno v oglas. Bo dosegel vecji krog kupcev.
Ce pa je prodajalec pripravljen cakat na kupca za postavljeno ceno pa me naceloma ne moti. Lahko pa najbrz napisem svoje mnenje?
Nekaterim celo uspe dobiti kupca. Po X mesecih prodaje.
Pa tudi ce bi bil cez cesto.
Ce pa ga je lastnik pripravljen prodat za 2/3 cene, naj pa da tako ceno v oglas. Bo dosegel vecji krog kupcev.
Ce pa je prodajalec pripravljen cakat na kupca za postavljeno ceno pa me naceloma ne moti. Lahko pa najbrz napisem svoje mnenje?
Nekaterim celo uspe dobiti kupca. Po X mesecih prodaje.
-
- EV ambasador
- Kraj: Cerklje na Gorenjskem
- Avto: Nissan Leaf 2.zero
-
15592051
Ne, če imaš vklopljen tempomat. Jaz imam e-pedal vedno vklopljen, tempomat pa : 90% časa, še posebej na poti navzdol. Če je tempomat vključen, ne neha polniti baterije ob večjih ovinkih. Po moje je to hrošč v SW.
-
- EV ambasador
-
15592051
No, po več kot 160000 km, ko je baterija izven garancije, je čas, da se ozrem nazaj in narišem krivuljo degradacije baterije. Vozilo je sedaj staro skoraj 5 let in trenuten SOH je dobrih 85 % (poskočil je nazaj iz dobrih 84% na 85%).
Sliki SOH-a glede na prevoženo razdaljo in čas sta spodaj.

Sliki SOH-a glede na prevoženo razdaljo in čas sta spodaj.

-
- EV ambasador
-
15592051
Ja, opazil sem, da ima večina lastnikov boljši SOH. Moje vozilo je imelo že ob prevzemu okrog 98.5 % SOH. Z baterijo ravnam "kot v rokavicah". Nikoli ni doživela res visokih temperatur, dnevne vožnje pa so med 40 % in 70 % SOC.
No, kakorkoli, z Leafom sem izjemno zadovoljen in edina večja zadeva, ki me moti je CHAdeMO vmesnik.
Še nekaj sem pozabil povedati. Gre za Leaf 2.0, torej 40 kWh baterija, letnik 2018.
-
- EV ambasador
-
15592051
Admin/moderator, šele sedaj sem opazil, da sem prispevek objavil v napačnem delu foruma. Ali se lahko diskusija od prispevka
viewtopic.php?p=145924#p145924
prestavi v "Nissan Leaf 2018 - SOH"?
viewtopic.php?p=145924#p145924
prestavi v "Nissan Leaf 2018 - SOH"?
-
- EV ambasador
-
15592051
Evo, danes pa sem dosegel svojevrsten rekord. Od doma do službe (33 km) pri približno 450 m nadmorske višinske razlike (pot navzdol) je porabil 3,3 kWh/100 km. Kaj takega še nisem videl. Običajne vrednosti poleti so okrog 6 kWh/100 km. Pol poti je AC, vendar sem peljal za tovornjakom s hitrostjo med 85 km/h in 95 km/h na 1 stopnji razdalje (približno 1,4 sekunde razdalje, torej sam vlek ni bil zelo velik).
Seveda, zgornji rezultat tudi pomeni, da moramo biti previdni pri izmerjenih rezultatih. Očitno je sistem vmes nekoliko posodabljal izračun SOC-a ali kaj podobnega.
Seveda, zgornji rezultat tudi pomeni, da moramo biti previdni pri izmerjenih rezultatih. Očitno je sistem vmes nekoliko posodabljal izračun SOC-a ali kaj podobnega.
-
- Similar Topics
- Odgovori
- Ogledi
- Zadnji prispevek