Blue Kona

Uporabniški avatar
matija
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 3826
Kraj: Slovenia
Avto: Tesla Model 3 SR+ | Zoe ZE50 R110
4425
5857

Re: Blue Kona

OdgovorNapisal/-a matija » 08 Maj 2019, 08:43

Na relacijah cas za polnjenje postaja popolnoma neproblematicen, sploh z vozili ki polnijo s 100kW in vec. Vecji problem je ta, ce polnilnica ne deluje ali pa ne deluje prijava zaradi vrste RFID kartic, aplikacij in omrezij. To da mora clovek po 2-4h voznje narediti 30min pavzo pocnemo ze vrsto let z dizli. Celo avto te opozori, da je cas za pavzo.

Ce potujem 700, 800, 1000km dalec ter vem da bom vmes naredil 2 postanka ter jih lahko priblizno planiram tam in tam, to ni noben problem. Bolj je vprasanje smiselnosti ce ne vem kje bom lahko ta postanek naredil ter ko ga bom, ali bom lahko nadaljeval. Tu pa pridejo v ospredje omrezja, ne toliko avtomobili.

Trenutno imam poln tank bencina v hibridu, domet pise 500km. Ce vozim normalno (150-160 tempomat) bo domet se manjsi, tankal bom ze bistveno pred 400km mejnikom. Ampak ker vem da bom lahko z mastercardom placal ter sel v 15min naprej je to povsem normalno. In na enaki stopnji so ze doloceni EVji, ostali bodo pa kmalu.
ixi
1500km free supercharging: https://ts.la/matija92788
Uporabniški avatar
FV-EV
EVSVET donator
EVSVET donator
Prispevkov: 2155
Avto: EV Kona 64
2190
1756

Re: Blue Kona

OdgovorNapisal/-a FV-EV » 08 Maj 2019, 09:02

Tako kot SimonZed sem tudi jaz že poskušal to naredit s polico, sedaj imam pa v mislih neko tanko vezano ploščo 90x50, ki bi jo obesil na prve vzglavnike in samo položil, treba bi jo bilo le obleši po robovih, da ne spraska sedežev. pospraviš jo pa zadaj namesto stiropora pod prtljažnik.
SimonZed
Uporabniški avatar
CRF
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 6252
Kraj: Tržič
Avto: Kona in Zoe
4739
5611

Re: Blue Kona

OdgovorNapisal/-a CRF » 08 Maj 2019, 11:15

Če si na pravem potovanju imaš itak za sedeži in v prtljažniku toliko robe da z njo zapolniš luknje.

Pred leti sva šla z Getzom do Nordkappa in sem še zadnjo klop dal ven da je bilo dovolj prostora za vse :)
SimonZed, FV-EV, JP
Admin @ EVSVET.eu
stane
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 51
Kraj: ljubljana
Avto: vw
33
0

Re: Blue Kona

OdgovorNapisal/-a stane » 09 Maj 2019, 08:45

FV-EV je napisal/-a:Da, mi smo začetniki (nekateri še bolj od mene), ki v družbo vpeljujemo novost, kot nekakšni pionirji ali kolumbi,.... Najbrž zato ne bomo s strani družbe nagrajeni v materijalnem smislu ali s priznanji itd. Bomo pa lahko živeli z zavestjo, da smo nekaj naredili tako za planet, kot za razvoj družbe, napredek...

Okolje ali družba v kateri smo se rodili, zrasli, razvili si zasluži, da ji nekaj vrnemo, na kakršenkoli način pač zmoremo. In če se dobro počutimo ob tem kar koli že delamo na tem področju, potem nam tud cena zaparkiranih polnilnic ali nerazumevanje okolice ne smejo priti do živega 8-)


Mah, pomojem se pa ljudje globoko v sebi že zavedajo, da si sodobni Prometej, samo zavist in sram jih zavira, da tega glasno ne priznajo.
FV-EV
Petrol
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 129
Kraj: Ljubljana
324
5

Re: Dalmacija in Hercegovina

OdgovorNapisal/-a Petrol » 14 Maj 2019, 10:03

Franci je napisal/-a:Do Karlovca sva vseeno prišla z 20 % baterije, tam pa novo presenečenje - Petrolova polnilnica zaradi ne vem česa ni hotela polniti. Šel sem do Petrolove črpalke, kjer mi je prijazni zaposleni razložil, da oni s polnilnico nimajo ničesar - mi je pa svetoval, da sprobam še na drugi, kjer se je s Type 2 prikločkom že polnil Smart.
Nekako je po drugem poizkusu ta polnilnica začela polniti.


Spoštovani,

v Karlovcu je bila ena polnilnica predana v obratovanje 6. aprila, druga pa 23. aprila letos. Na žalost je 2. maja v razdelilni elektro omari, iz katere se napajata polnilnici, prišlo do tehnične okvare. Okvara je bila odpravljena 6. maja in polnilnici od takrat delujeta normalno. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu.

Lep pozdrav,

Luka Strnad Peterca
Inovativni poslovni modeli in digitalizacija
Petrol d.d.
FV-EV, CRF

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na