Helouu vsem!
Evo prva fura s familijo je končana. Primorska je padla

.
Zjutraj ko smo štartali je kazal 221 dosega in do Kopra, ki je oddaljen 135 kilometrov smo prispeli z 107 kilometri rezerve.
Vozil sem umirjeno okoli 110 km/h. Žal sem v Kopru, kjer sem iskal polnilnico, čisto pozabil pogledati povprečno porabo te vožnje.
Polnil v Kopru na tržnici cca 45 minut toliko, da smo iz štarcune nakupili sendviče in vode, pojedli in odrinili v Piran z dosegom 132 kilometrov. Doživel tudi kako se ti lahko en Madžar z ML Hibrid parkira tik ob bok vozila tako, da sem bil vesel, da sem lahko iztaknil kabel iz avta. Lezel sem pa itak preko desnega sedeža!
V Piranu pri rampi dva prijazna uslužbenca, ki sta s svojim pristopom naredila prijeten vtis. Šuko vtičnica mi ni vlivala veliko zadovoljstva sploh, ko sem videl izpis, da bi za napolnitev baterije potrebovala kar 5 ur in 40 minut.....
Skratka, malo smo se okopali šli na sladoled pa akvarium pa je minilo skoraj 4 ure je napolnjenost kazala ob vklopljeni klimi 170 kilometrov. Glede na oddaljenost doma, ki je oddaljen 150 kilometrov ter premagovanje višinskih razlik do nadmorske višine 620 metrov sem bil malček v skrbeh...Pa vendar, Ioniq se je super izkazal! Prišli v enem kosu, brez postanka, domov z 13 kilometri rezerve. Povprečna slabih 14 kWh. Ob tem sem ga še zadnjih 30 kilometrov malo bolj tiščal (120-130). Vse to ob klimi petimi potniki in kramo, ki jo taka družina potrebuje.
Zadovoljen sem! Mislim, da bova kar prijatla

.