Izkušnja prvega servisa na 15000 km oziroma eno leto - je bilo skoraj istočasno.
Kratka verzija
Opravljeno delo:
- Servisni pregled
- Menjava olja, filtra in tesnila
- Menjava kabinskega zračnega filtra
- Potrošni material
- Test zavor
- Test hibridne baterije
Cena servisa 196,57 EUR na pooblaščenem Toyota servisu – Toyota Center Ljubljana, Vič
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dolga verzija
Zaradi opozoril na tem forumu, da bo servis drag in v izogib presenečenjem ter slabi volji sem zaprosil za ponudbo za servis v šestih pooblaščenih Toyota servisih v Sloveniji preko emaila. Odgovor sem dobil od štirih:
240 EUR Toyota center Ljubljana, Vič (meni najbližji)
190 EUR AH Furman Ptuj
186 EUR Toyota Jereb Izola
174 EUR Štajerski Avto Dom Maribor
Torej štiri zelo različne cene za enako delo. Z vsemi ponudbami sem šel nazaj v Toyota Center Ljubljana, Vič ter vodjo servisa soočil z njimi. On je nižje cene obrazložil takole:
240 EUR Toyota center Ljubljana, Vič je uradni servis uvoznika, ki ima svoje postavke, ki jih ne sme spreminjati. Kot šef servisa mi lahko spusti ceno največ na 220 EUR.
190 EUR AH Furman Ptuj je zasebno podjetje in lahko prilagaja cene po želji
186 EUR Toyota Jereb Izola je zasebno podjetje in lahko prilagaja cene po želji
174 EUR Štajerski Avto Dom Maribor ima nizko postavko dela
Sem avto že nameraval peljati v Maribor vendar sem po premisleku izračunal, da moram plačati še pot, kosilo in koristiti en dan dopusta za servis. Poleg tega sem hotel, da mi uredijo še nekaj stvari z aplikacijami na navigaciji za kar sem računal, da bo trajalo več kot en dan, da bodo našli nekoga, ki se spozna na software – po navadi je to inženir od Toyota Adria, ki pride na servis na poziv, če servis ne zna odpraviti napake. Tako, da sem se na koncu odločil, da ga peljem kar v Toyota Center Ljubljana, Vič.
Ko sem pripeljal avto na servis sem jih še opozoril, da mi ne bi slučajno nalivali v avto Vitrex in ga potem drago zaračunali. Prav tako so me vprašali, če so brisalci še v redu in sem povedal da so, da jih ni potrebno menjati.
Delo so opravili odlično in profesionalno. Tak je bil tudi odnos do stranke. Tudi avto so mi brezplačno oprali. Nadomestnega avtomobila, ki so mi ga ponudili nisem potreboval zato ga nisem vzel. No, na koncu je bil račun kot že zgoraj napisano še malo znižan na 196,57 EUR in s tem sem kar zadovoljen. Torej, z raziskavo trga in s pogajanji sem prihranil dobrih 43 EUR

Saj ni veliko vendar se mi neumno zdi plačevati več kot je potrebno. Saj sem kupil ta model tudi zato, da bom nekaj prihranil.