rabljen c-zero

Povej nekaj o sebi, ali pobrskaj kdo vse sodeluje na forumu.
bnovak88
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 28
Kraj: Vodice
Avto: Peugeot ion
22
18

Re: rabljen c-zero

OdgovorNapisal/-a bnovak88 » 27 Mar 2019, 22:50

Med 60 in 70 km. Mogoče do 80 z malo gretja in ne pretežko nogo na AC. Moje izkušnje iz vsakodnevne vožnje, ki je tudi pol pol.
giotto
Uporabniški avatar
matija
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 2461
Kraj: Slovenia
Avto: BMW 225xe | Citroën C-Zero
2334
3456

Re: rabljen c-zero

OdgovorNapisal/-a matija » 28 Mar 2019, 07:01

bnovak88 je napisal/-a:Med 60 in 70 km. Mogoče do 80 z malo gretja in ne pretežko nogo na AC. Moje izkušnje iz vsakodnevne vožnje, ki je tudi pol pol.

Drzi kar je povedal bnovak, lahko tudi sam to potrdim. Podobno sem zapisal 2 strani nazaj:

matija je napisal/-a:100 tri letne case, 70 cetrti - ce vzamem neko zlato sredino. Seveda gre v vseh tudi manj ali vec, odvisno od voznje.


Za dnevne relacije 90km ki vkljucujejo precejsen del avtoceste tega avta ne bi uporabljal, ker izgubi svoj pravi čar. Ta je v tem, da ni potrebno hodit na bencinske crpalke, ker vsak dan pomeni start s polnim vozilom. Jaz ga uporabljam na relaciji 50km dnevno, kjer blesti. Pogosto vozim slabih 140km/h po stevcu, avto je zabaven in zelo agilen. Ali je zunaj vroce poletje, prijetna jesen ali ledena zima ali spomladanska nevihta nima bistvenega vpliva. Dometa imam v vseh primerih bistveno prevec.

In pa tudi bistvena plat tega avta: stroski servisiranja so skoraj nicni, stroski goriva tudi, registracije tudi, ... edini pravi strosek je izguba vrednosti.

Se en quote iz teme o e-Niru:

matija je napisal/-a:Na mojem primeru lahko povem da sem s CZerom en soncen prijeten jesenski dan prevozil okoli 135 ali 140km. Umirjena voznja in lepe temperature ter nic avtoceste. Rekord v drugo smer je nek zimski dan, temperature nizke, 20cm snega na avtocesti in precej hitra voznja. Vozil sem po celem mokrem snegu, ker nihce ni sel na prehitevalni pas. Nato se malo driftanja, ima zadnji pogon in kratko medosno razdaljo, je zelo zabaven. Ves cas je bilo gretje na MAX.

Domet je bil mislim da 39 ali 40 km, po 38km sem ga dal polnit in je bil tik pred zelvo.
giotto

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na