Že kar nekaj časa prečesavam splet po dolgem in širokem v zvezi z nakupom rabljenega EV iz drugih držav EU (GER, NL), kar mi je do sedaj znano je, da so EV v omenjenih državah po neto ceni precej ugodnejši kot pri nas govorim o razlikah okrog 20k eur, predvsem me zanima strošek DMV pri uvozu, poslal sem že maile na FURS vendar odgovora še nisem prejel, sam tudi nisem našel uradnega cenika za izračun, tako, da če ima kdo izkušnje please help

Uspel sem pridobiti izračun letne premije Premium kaska na Savi kjer imam urejena vsa prostala zavarovanja, naj omenim, da so agenta preden je prišel do podatka prevezovali kakšno uro in pol v grobem

Zanima me še, če ima kdo točnejše podatke o cenah rednih servisov vse kar sem uspel pridobiti je v dolarjih, če sklepam po drugih ameriških produktih je pri nas isto vendar številka v eur?

Da še povem kaj bi (oz. se nadejam da bom) vozil, model S P85 2014 oz. 2015 (rad bi ohranil se vsaj pol garancije na baterijo), to bi bilo nekako v mojem cenovnem dometu ki je nekje 40k neto za avtomobil, strosek uvoza bo pa ze punca pokrila