Prometna LEAF 2018

Vse kar si od nekdaj želel vedeti o električnih vozilih, pa nisi vedel kje vprašati
desiro
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 111
Kraj: Lj
Avto: Nissan Leaf 2018 Tekna
123
39

Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a desiro » 30 Mar 2019, 23:20

Imel sem to smolo da sem v živo stestiral crash test novega Leaf-a.... vame se je (oh kako ironično) zaletel voznik Megana letnik 1999.

Seveda je (vstavi kletvico po svojem izboru) peljal cca 30 do 40 km/h mimo znaka Križišče s prednostno cesto....ki je povrh vsega še zelo nepregledno....

Zadel me je v zadnji bok vozila avto mi je zasukalo za 180 stopinj. Na prizorišče je prišla tako policija kot reševalci in gasilci, slednji so mi z varovalko odklopili baterijo.... sam sem vredu razen rahlih bolečin katere so rekli na ER da bodo minile saj hrbtenica ni poškodovana. Leaf(y) pa je odnesel bolj klavrno, zadnji bok, prema luč, os, platišče...jaz upam da ni še poškodb na bateriji motorju in prenosu.

Seveda šok...nadomestno vozilo pripada 4 dni, zaradi popravila karoserija menda lahko še kaj več, a 2 meseca kot naj bi po besedah Malgaja trajalo popravilo nadomestnega avta ne bom dobil.

Zanima me če se kdo spozna na te zadeve. In sicer če se izkaže da popravilo ni smotrno ali mi morajo kupiti nov avto...leaf je star 9 mesecev...

Kako postopati okoli nadomestnega vozila, ali lahko zahtevam električnega (ker ni leafov in je prostorsko in z dosegom ter avtopilotom najbližje tesla... so to le sanje?
Kako je z gorivom nadomestnega vozila... Namreč neumno se mi zdi da bi se moral jaz spuščati v stroške zaradi malomarnosti nekoga drugega ki prevozi znak ki mu veleva da nima prednosti....

Pozna kdo kakega dobrega odvetnika za te stvari iztožiti? sam sem kontaktiral podjetje poravnava. ...
E_skiro
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 30
Kraj: 2241
Avto: C5
21
2

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a E_skiro » 31 Mar 2019, 00:09

Res velika smola. Raje se obrni na odvetnika kot na poravnavo in podobne družbe. Sam sem pri pogajanju z zavarovalnico iztržil večjo odškodnino, kot so mi jo ponujali pri eni od teh družb. Kolikor so mi iz izkušenj znane težave pri nadomestnih avtih in s tem povezane težave, lahko še največ iztržiš pri tistem, ki bo popravil avto. Večje delavnice ponavadi dajo nadomestni avto za čas popravila, vendar če dajo pri več mesecev trajajočem popravilu, nimam pojma. Veliko uspeha pri vsem skupaj
desiro
EV+PV entuziast
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 29
Kraj: Celje
51
1

Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a EV+PV entuziast » 31 Mar 2019, 00:14

Hej,

zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo. Upam, da ne bo preveč posledic za tvoje zdravje. Meni je leta 2014 ženska priletela čelno, ker je gledala v telefon in ni videla pred seboj, da se je avtomobil ustavil - refleksno je zavila vame. Sem predal zadeve odvetniški pisarni. Po konzultacijah s pravniki, so mi le-ti namreč zaupali, da Poravnava ni zaupanja vredna. Odvetnik svoje stroške vključi v odškodnino - le to mu izplača zavarovalnica - ti ne rabiš njemu plačat nič. Tako je bilo vsaj pri meni.

Bil sem na bolniški 14 dni in avto ni bil totalka. Ona je imela zavarovano pri Generali. Na originalnem servisu so zamenjali za 10.000 EUR delov, ker je cenilec ocenil, da ni totalka. Nov avto je stal 15.000 ob nakupu. Če bi bil totalka, bi imel izgubo približno 5000 EUR, ker zavarovalnica ti ne da toliko za avto, kolikor je vreden nov, ampak toliko, kolikor je vreden v trenutku nesreče. NE POZABI, da bo tvoj avto manj vreden tudi ob prodaji, saj je bil karamboliran. Iz tega naslova si upravičen do dodatne odškodnine - moraš dat ocenit cenilcu (mene je stalo 30 EUR). Sam sem iz tega naslova dobil še dodatnih 600 EUR. Pa seveda naj ti taisti odvetnik vloži odškodnino za zdravstvene težave (vrat je najbolj občutljiv del), ki nastopijo naslednji dan...
Želim Ti, da se čim bolje izpogajaš!
desiro
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 111
Kraj: Lj
Avto: Nissan Leaf 2018 Tekna
123
39

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a desiro » 31 Mar 2019, 00:20

Ker sta že 2 napisala da je bolje preko odvetnika, me pa samo zanima preko katerega odvetnika sta se v to spustila?
EV+PV entuziast
EV začetnik
EV začetnik
Prispevkov: 29
Kraj: Celje
51
1

Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a EV+PV entuziast » 31 Mar 2019, 00:34

Jaz sem se obrnil na odvetniško pisarno INKRET IGOR v Celju. Seveda, če si iz LJ ne boš hodil v Celje. Poglej na spletu, katera odvetniška pisarna se ukvarja z odškodninskim pravom in jih pokliči. Več ali manj je to rutina. JE pa res, da je mene na ZMANJŠANO VREDNOST VOZILA - tako se imenuje zgoraj opisana dodatna odškodnina - opozoril ženin stric, ki je 40 let delal na zavarovalnici, kot cenilec. Odvetnik ali zavarovalnica ti tega ne povesta. :-(
Nejccc
Goran
EV specialist
EV specialist
Prispevkov: 625
Kraj: Ljubljana
Avto: Nemška jajca
422
26

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a Goran » 31 Mar 2019, 10:15

Meni je pred leti zadevo uspešno rešil odvetnik Kosmač iz LJ na Tvačarjevi. Je pa s karamboli tako, da si v glavnem na izgubi, zelo redko obratno.
Po mojih izkušnjah se z nadomestnim avtom ne moreš ravno izmišljevati. Močno dvomim, da boš dobil EV, kaj šele teslo. Upam pa, da jo dobiš :)
crunchy
EV ambasador
EV ambasador
Prispevkov: 1112
Kraj: Cerklje na Gorenjskem
Avto: Nissan Leaf 2.zero
783
975

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a crunchy » 31 Mar 2019, 10:28

Goran je napisal/-a:Po mojih izkušnjah se z nadomestnim avtom ne moreš ravno izmišljevati.

Se strinjam. Če logično premislimo, lastnik Bugatti Veyrona doživi nesrečo in za nadomestno vozilo pri avtoličarju zahteva Bugatti Veyrona ali ekvivalentno vozilo. Mislim, da ne bo tako enostavno razen, če je z zavarovalnico eksplicitno uredil takšno zavarovanje (predvidevam pa tudi, da si tak lastnik lahko brez težav uredi najem podobnega vozila iz svojega žepa).
Bojim se, da je skoraj nemogoče, da dobiš električno vozilo, po drugi strani pa srčno upam, da ti uspe.
desiro
Uporabniški avatar
FV-EV
EVSVET donator
EVSVET donator
Prispevkov: 444
Avto: Hyundai Kona EV
399
345

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a FV-EV » 31 Mar 2019, 10:59

Mislite, da električni pogon ne more biti zahteva? Če npr. voziš dizla, ali lahko zavrneš nadomestnega plinskega, ki se ga ti npr. bojiš vozit, ker ne maraš plina? Podoben razlog bi bil lahko, da se bojiš motorjev na notranje izgorevanje in si zato kupil EV, ter hočeš tak nadomestni avto - samo razmišljam:)

Sigurno si pa ne moreš izmišljevati znamke ali modela, pač dobiš lahko primerljiv razred.

Prav tako mislim, da lahko zahtevaš vsaj avto z avtomatskim menjalnikom, to je bistvena razlika (že pri izpitu za avto je to razlika).
desiro
desiro
EV entuziast
EV entuziast
Prispevkov: 111
Kraj: Lj
Avto: Nissan Leaf 2018 Tekna
123
39

Re: Prometna LEAF 2018

OdgovorNapisal/-a desiro » 31 Mar 2019, 11:02

Sem govoril sedaj sicer z poravnavo, ker sem že včeraj pred temle postom urejal stvari...

baje da bi se tankanje nadomestnega vozila na podlagi računov lahko prištelo odškodnini...

Bomo videli kaj bo...jutri ko je delovni dan urejam naprej.

Kar pa se tiče električnega vozila, je pa tako da lahko bi dala avtohiša svojega testnega leafa za ta čas....saj evfoija ko smo v vrsti stali za testno vožnjo z njim je že mimo.

Hvala za nasvete :)
crunchy, Robie

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na