Električni Audi Q6 ali C-BEV

O prototipih, napovedanih modelih, malih in velikih skrivnostih. Od jutri do večnosti.
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 959
568
23

Električni Audi Q6 ali C-BEV

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 30 Jul 2015, 07:47

Šušlja se , da Audi za predstavitev na Frankfurtskem avtosalonu pripravlja povsem električni koncept v razredu SUV. Kodno ime naj bi bilo zaenkrat C-BEV, in naj bi bil direktna konkurenca prihajajočemu Teslinemu modelu X.

C-BEV bo petsedežnik z dosegom vsaj 500 kilometrov, motor in baterija pa bosta verjetno podbna tistim v R8 e-tronu. Ta ima baterijo podobno Teslini iz 18650 litij-ionskih celic. Pričakuje se skupna kapaciteta okrog 90kWh.

Pričakuje se, da bo imel tri električne motorje, enega spredaj in po enega za vsako kolo zadaj. Podobno, kot R8 e-tron. Skupna moč pa bo po vsej verjetnosti večja, kot R8 e-tronovih 340kW.

Da bo dosegel obljubljenih 500km, pa bo potreboval zelo majhen upor. Ta običajno za SUV-e ni značilen, vendar Audi trdi, da bo s C-BEV-om dosegel količnik upora vsega 0.30.

Če bo res hotel predstavljati resno konkurenco modelu X, se bodo pri Audiju morali precej potruditi, saj bodo do začetka prodaje, pri Tesli imeli dobri dve leti časa da nadgradijo prvo verzijo modela X.

Audi-C-BEV-koncept.jpeg
Audi C-BEV koncept
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 959
568
23

Dobavitelja baterij za Audi

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 13 Avg 2015, 20:03

Danes je Audi uradno objavil dva proizvajalca baterij za v njihov električni SUV. To bosta LG Chem in Samsung SDI. Vprašanje, ki se ob tem pojavi pa je, zakaj potrebujejo dva dobavitelja? Ali bosta na voljo dva različna baterijska paketa, dva različna modela, ali pa le zaradi testiranj, in se bodo kasneje odločili za tistega, ki jim bo bolj ustrezal?

Prvič se bo tudi zgodilo, da bo proizvodnja litij-ionskih baterij za Audi potekala v Evropi. To bi znalo pomenit, da Audi ocenjuje, da bo potreboval dovolj velike količine, da se lokalna proizvodnja izplača.
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 959
568
23

Audi e-tron quattro

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 19 Avg 2015, 18:31

Audi počasi spušča v javnost informacije o novem električnem SUV-u, ki bo, kot koncept, predstavljen na Frankfurtskem avtosalonu. Seveda, vseh podrobnosti še ni za pričakovati, saj je še 3 leta do začetka prodaje.

V uradnem podočilu sedaj potrjujejo da bo imel 3 motorje, dva zadaj in enega spredaj, doseg 500km, ter količnik zračnega upora 0.25.

Audi-e-tron-quattro.jpg
Audi e-tron quattro koncept


Izsek iz sporočila za javnost:
The Audi e-tron quattro concept is designed from the ground up as an electric car and proves to be pioneering in its segment at the very first glance. It follows the Audi “Aerosthetics” concept, combining technical measures for reducing aerodynamic drag with creative design solutions. Movable aerodynamic elements at the front, on the sides and at the rear improve the air flow around the car. The aerodynamically optimized underbody is completely closed. With a cd value of 0.25, the car sets a new record in the SUV segment. This contributes considerably to the long range of more than 500 kilometers (310 miles).

The study is based on the second-generation modular longitudinal platform, which provides considerable scope for the drive system and package. Its length is between that of the Audi Q5 and the Q7. Its typical SUV body and flat, coupe-like cabin give the Audi e-tron quattro concept a very dynamic appearance. The spacious interior offers room for four people.
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 959
568
23

Re: Električni Audi Q6 ali C-BEV

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 27 Okt 2015, 06:53

Napovedani električni Audi Q6 e-tron z dosegom 500km, naj bi se začel proizvajati leta 2018 v Belgijski tovarni, kjer trenutno sestavljajo model A1.

http://europe.autonews.com/article/2015 ... paper-says
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 959
568
23

Re: Električni Audi Q6 ali C-BEV

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 17 Nov 2015, 07:30

audi-e-tron-quattro-frankfurt-1-header.jpg
Audi Q6 e-tron leta 2018

Auto Express poroča, da bo Q6 e-tron v redni proizvodnji praktično enak konceptu predstavljenemu na Frankfurtskem avtosalonu.
Napovedujejo hitro polnjenje do 80% v 30 minutah, z dosegom 500km. Po NEDC seveda, kar bo v realnosti bližje 400km.

Dodajajo, da bo do začetka prodaje v nemčiji že vzpostavljena mreža hitrih polnilnic na avtocestah, kar naj bi omogočilo daljša potovanja.
Zanimiv podatek je še, da naj bi podobno omrežje gradila tudi Kitajska, kjer naj bi na 17.000 kilometrih cest postavili polnilnico na vsakih 50 kilometrov. Po Slovenskem zgledu torej. :)
Dzun Tao

  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na