Toyota, Nissan in Honda za vodik

Ker imajo več skupnega z EV kot ICE si zaslužijo prostor na forumu
Uporabniški avatar
EVSVET
Administrator
Prispevkov: 953
547
23

Toyota, Nissan in Honda za vodik

OdgovorNapisal/-a EVSVET » 16 Jul 2015, 08:06

Trije japonski proizvajalci avtomobilov so se dogovorili za sodelovanje v projektu širjenja mreže vodikovih polnilnih postaj. Toyota je svoj Mirai že postavila na tržišče, Honda svoj prvi FCEV napoveduje za april 2016, Nissan pa se zanekrat drži baterijskih vozil. Napoveduje pa razvoj vozila na gorivne celice v letu 2017.

Seveda, je k projektu pristopila tudi država ki bo prispevala levji delež. Vodikove polnilne postaje niso poceni, in potrebujejo redno vzdrževanje. Za enoletno vzdrževanje ene polnilnice bodo namenili dobrih 81.000 EUR :o finančne pomoči. 100.000 EUR pa za dve ali več mobilnih polnilnih postaj.

Takšen sistem subvencioniranje načrtujejo do leta 2020. V tem času naj bi postavili 100 polnilnic, katerim naj bi se kasneje pridružile še druge. Skupna vrednost pomoči bo tako okroglih 50.000.000 EUR.

Velike številke, če za lažjo predstavo preračunamo, da bi za ta denar lahko po Sloveniji postavili neverjetni 15.000 električnih polnilnic, ki praktično ne potrebujeno rednega vzdrževanja. S takšnim številom polnilnic o premajhnem dosegu električnih vozil nebi slišali niti besede več.
  • Podobne Teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Vrni se na